Η κοπέλα που θέλει να… κόψει τον δρόμο της Σάκκαρη για τον τελικό και η δραματική της ιστορία

Must Read

Η Πέτρα Μάρτιτς σε λίγες ώρες θα βρεθεί απέναντι από την Μαρία Σάκκαρη στο Λινζ για μια θέση στον τελικό της Κυριακής που δεν προσφέρει μόνο πόντους στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, αλλά και 29.760 ευρώ στη νικήτρια (η ηττημένη περιορίζεται σε 17.590 και η συμμετοχή στα ημιτελικά 9.810).

Στα 32 της χρόνια η κοπέλα από την Κροατία που βρίσκεται στο Νο. 34 της παγκόσμιας κατάταξης (η Σάκκαρη είναι στο Νο. 7) κουβαλά μια τραυματική παιδική εμπειρία, αλλά και πολλές ατυχίες στην καριέρα της.

Μεγάλωσε σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, αλλά στα πέντε της χρόνια ο πατέρας της σκοτώθηκε σε τροχαίο. Η μητέρα της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο Σπλιτ που έμεναν για να ζήσει κοντά στους δικούς της σε ένα κοντινό χωριό.

Η ίδια η Μάριτς έχει τονίσει πολλές φορές ότι η μητέρα της στάθηκε δίπλα της και ως πατέρας και ως μητέρα. Όταν είδε ότι είχε ταλέντο στο τένις την προέτρεψε να ασχοληθεί με το άθλημα για να «προσφέρει μια χαρά στην οικογένεια». Αυτός ήταν και ο στόχος της Πέτρα που το 2020 έφθασε στο Νο. 19 της παγκόσμιας κατάταξης που είναι και η καλύτερη θέση που έχει πλασαριστεί.

Μόνο που κι εδώ ήταν άτυχη. Διαδοχικοί τραυματισμοί δεν την άφησαν να ξεδιπλώσει το ταλέντο της. Το επιθετικό της παιχνίδι είναι εντυπωσιακό, αλλά απαιτεί το σώμα να λειτουργεί τέλεια.

Με την Σάκκαρη η Μάριτς συναντήθηκαν στις αρχές του χρόνου (4/1) στο Γιουνάιτεντ Καπ στην Αυστραλία που ήταν πρόβα για το όπεν της Μελβούρνης. Νίκησε με 2-0 η Μαρία, όπως είχε νικήσει, πάλι με 2-0, στην πρώτη τους αναμέτρηση στο Αμερικανικό όπεν (28/8/2015).

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Ρωσίδα Ποτάποβα (Νο. 44) με την Τσέχα Βουτρούσοβα (Νο. 89).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This