Ιστορίες με ενδιαφέρον πίσω από το νέο χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου

Must Read

Κάθε αθλητής χρειάζεται ένα κίνητρο για να φθάσει τα όριά του, να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο, ή ο καλύτερος στην ήπειρό του. Έτσι κι ο Μίλτος αναζητούσε το δικό του κίνητρο για ένα νέο χρυσό. Και το βρήκε!

Ήταν το τρίτο στη σειρά χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειτού στίβου. Είχε… συστηθεί στο παγκόσμιο κοινό το 2021 στο Τορούν της Πολωνίας με 8,35μ. Επιβεβαίωσε την κλάση του το 2022 στο Βελιγράδι με 8,55μ. το οποίο ήταν και ρεκόρ αγώνων.

Κανείς άλλος ευρωπαίος άλτης του μήκος δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο στην ιστορία των αγώνων.

Αυτό ήταν το κίνητρο. Έμενε η υλοποίηση. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Μίλτο, αλλά και τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι ήταν η ώρα που γίνεται το αγώνισμα.

Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις το μήκος γίνεται απόγευμα. Στην Κωνσαντινούπολη οι διοργανωτές έβαλαν πρωί τόσο τον προκριματικό, όσο και τον τελικό. Ο Τεντόγλου και τις δύο μέρες έπρεπε να προσαρμόσει το βιολογικό του ρολόι στις νέες συνθήκες. Εγερτήριο στις 5 το πρωί (η Κωνστσαντινούπολη είναι μία ώρα πίσω) και στη συνέχεια σε τρεις ώρες έπρεπε να ήταν πλήρως συγκεντρωμένος για το αγώνισμα.

Με τον προπονητή του κατέστρωσαν το σχέδιο. Ένα καλό πρώτο άλμα θα έδιωχνε το άγχος και θα το μετέφερε στους αντιπάλους του. Ο Μίλτος φρόντισε με το 8,30μ. (έχει φετινό 8,41μ.) να μεταφέρει το άγχος στους αντιπάλους του.

Η υπόκλιση του Μίλτου Τεντόγλου στο κοινό των αγώνων




Όλοι πλέον έψαχναν ένα άλμα πάνω από τις επιδόσεις που έχουν κάνει αυτή τη σεζόν για να τον ανταγωνιστούν. Αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι στην προσπάθειά τους να τον ξεπεράσουν ή να τον πλησιάσουν να κάνουν άκυρα άλματα.

Το σχέδιο είχε πετύχει. Το κίνητρο αποδείχτηκε ισχυρότερο και το πρωινό ξύπνημα – καψόνι για τον Μίλτο – δεν πήγε χαμένο. Η απονομή ήταν το τέλος της προσπάθειας

Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι ο Μίλτος μπορεί να εμφανίζται χαλαρός, λίγο στον κόσμο του, αλλά ο άλτης την ώρα του αγώνα είναι τέρας συγκέντρωσης και σοβαρότητας. Την ώρα του άλματος… αδειάζει το μυαλό του. Είναι αυτός και η άκρη του σκάμματος. Τίποτε άλλο.

Επόμενο ραντεβού με ένα μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Την Τετάρτη 23 του μήνα θα γίνει ο προκριματικός (12.15, ώρα Ελλάδας) και την επόμενη μέρα, 24 στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) είναι ο τελικός.

Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ για να βρει το κίνητρο σε αυτή τη διοργάνωση. Πέρσι στις ΗΠΑ με 8,32μ. επέστρεψε στην Ελλάδα με το αργυρό μετάλλιο. Η διοργάνωση έγινε με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω covid. Μόνο αυτό του λείπει από τις μεγάλες διοργανώσεις για να «κλείσει» τη συλλογή του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This