Η μεταγραφή της χρονιάς άναψε τα… «αιώνια» πάθη!

Με την κίνησή του να πάει στον Παναθηναϊκό, ο Σλούκας έδειξε ότι ξέρει και μπορεί στα 33 του να διεκδικεί σεβασμό και να κάνει «θόρυβο»

Must Read

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ένας ποδοσφαιριστής ή μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού θα φορέσει τα «πράσινα» ή του Παναθηναϊκού θα ντυθεί στα «κόκκινα». Εχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από το 1978, όταν ο «ερυθρόλευκος» Γιώργος Δεληκάρης έβαλε το τριφύλλι στο στήθος. Εκτοτε ακολούθησαν πολλοί τον δρόμο από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για ρουτίνα πλέον στα χρόνια του επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν είναι, όμως. Κάθε φορά που ένας παίκτης μετακινείται από και προς τον «αιώνιο», τα πάθη ανάβουν. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν μπασκετμπολίστα της κλάσης του Σλούκα, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια από τις «σημαίες» του Ολυμπιακού τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Σλούκας αγωνίστηκε συνολικά για μια δεκαετία στους «ερυθρολεύκους», με εξαίρεση ένα μεσοδιάστημα που πήγε στην τουρκική Φενέρ. Με τα κόκκινα κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες, έφτασε φέτος μια ανάσα και από την τρίτη, ενώ γεύθηκε την χαρά τεσσάρων πρωταθλημάτων, τριών Κυπέλλων και ενός Διηπειρωτικού. Αναμφίβολα, η συνεισφορά του Σλούκα σ’ όλα αυτά τα τρόπαια ήταν σημαντική και η παρουσία του κομβική. Κάθε προπονητής πόνταρε στην αξία του, όπως το ίδιο έκανε και ο «πολύς» Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ.

Μέχρι να αποδεχτεί προχθές τη μυθική προσφορά του Παναθηναϊκού, που φτάνει τα 10.500.000 ευρώ μεικτά για τρία χρόνια, μεσολάβησαν πολλά. Ο Σλούκας θεωρούσε εδώ και καιρό ότι είχε γίνει ξένο σώμα στον Ολυμπιακό. Πίστευε ότι ο Μπαρτζώκας τον αδικεί και δεν τον σέβεται, επειδή δεν τον χρησιμοποιούσε όσο ήθελε ο ίδιος. Μάλιστα, είχε φτάσει να δείχνει αρκετά απόμακρος, αφού εκτιμούσε ότι ο ρόλος του ήταν περιορισμένος σε σχέση με το στάτους του.

Ολα αυτά προσπάθησε να τα εξηγήσει στους Αγγελόπουλους, στο κρίσιμο μίτινγκ που είχαν την περασμένη εβδομάδα. Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, του εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τα περί αδικίας και του τόνισαν ότι ήθελαν να τον κρατήσουν. Ξεκαθάρισαν, όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διατάρασσαν τις ισορροπίες της ομάδας αλλά και την ιεραρχία, αφού τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη διαχείριση των παικτών έχει αποκλειστικά ο Μπαρτζώκας.

Οι δυο πλευρές δεν συμφώνησαν, και εκεί βρήκε το παράθυρο ευκαιρίας ο Παναθηναϊκός. Προσέφερε στον Σλούκα ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο 8.000.000 ευρώ «καθαρά» για τρία χρόνια και τον έκλεισε. Ο Σλούκας έπραξε όπως σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές στην εποχή μας. Με την κίνησή του αυτή έδειξε ότι ξέρει και μπορεί να διεκδικεί ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο στα 33 του, σεβασμό, να βρίσκεται στο επίκεντρο της ομάδας που αγωνίζεται και να κάνει «θόρυβο».

Έχει αγωνιστεί σε 10 φάιναλ φορ

Για την αγωνιστική αξία του Σλούκα δεν υπάρχουν άγνωστοι «Χ» ύστερα από τόσα χρόνια καριέρας. Θέλει να έχει την μπάλα στα χέρια του, μπορεί να δημιουργήσει για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό του με σουτ ή διεισδύσεις, έχει την ικανότητα για εξαιρετικές συνεργασίες με τους ψηλούς, διαθέτει μεγάλη εμπειρία έχοντας αγωνιστεί σε 10 φάιναλ φορ, έχει παίξει υπό τις οδηγίες του μετρ Ομπράντοβιτς.

Ως χαρακτήρας θέλει να είναι στον πυρήνα του παιχνιδιού, να αισθάνεται ηγετικά, να κουβαλά τις ομάδες στην πλάτη του και να έχει την ευχέρεια αποφάσεων. Η μοναδική αδυναμία του είναι στην άμυνα και είναι γνωστή. Οι ομάδες του πάντα κοιτάζουν πώς θα τον καλύψουν έχοντας δίπλα του καλούς αμυντικούς.

Για τις φιλοδοξίες και το πείσμα του πολλά φαίνονται από μια απάντηση που είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια, αναφερόμενος στο 2012 και στο τι έγινε μετά το διαζύγιο με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα: «Τότε με θεωρούσαν όλοι δεύτερο γκαρντ, πίσω από τον Βασίλη (σ.σ.: Σπανούλη), ότι δεν μπορούσα να παίξω πλέι μέικερ. Πίστευα ότι αυτό ήταν λάθος και νομίζω πως απέδειξα πλέον πως είμαι πλέι μέικερ. Προσπαθούσα να μην πάει χαμένη καμία μέρα. Εκανα έξτρα προπόνηση, συνέχισα να τρέχω μόνος μου… Υστερα από τραυματισμούς συμπαικτών μου, ο Μπαρτζώκας έβαλε εμένα πλέι μέικερ. Παίξαμε με τον Βασίλη μαζί και φτάσαμε στον τίτλο του Λονδίνου».

Πάνω απ’ όλα, το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού φανέρωσε ότι έχει προσωπικές φιλοδοξίες και τεράστια κίνητρα για να δώσει άμεσες απαντήσεις. Η επιλογή του να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα.

Ο Σλούκας κάνει πρωταθλητισμό. Για να στέκεται πρωταγωνιστικά σε ένα τόσο απαιτητικό επάγγελμα είναι δεδομένο ότι ο μπασκετικός εγωισμός του είναι αυτός που τρέφει τα «θέλω» του. Και το στομάχι του είναι πια ανθεκτικό απέναντι σε αντιδράσεις, όπως αυτές που εκδηλώνονται τα τελευταία 24ωρα.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε αναμφισβήτητα σε μια μεγάλη μεταγραφή που συζητιέται σε όλη την Ευρώπη. Αποκτά από τον ανταγωνιστή του έναν πρωτοκλασάτο Ελληνα μπασκετμπολίστα που μπορεί να αποτελέσει το βασικό θεμέλιο για να κάνουν οι «πράσινοι» το comeback, χτίζοντας μια ομάδα υψηλών στόχων.

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι περίμεναν πως, από τη στιγμή που δεν τα βρήκε με τον Ολυμπιακό, ο Σλούκας θα πάει στον Παναθηναϊκό. Δεν φαινόταν ότι θα κάνει αυτό το βήμα. Τελικά, όμως, το έκανε…

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1990 στη Θέρμη. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Μ. Αλέξανδρο, το 2008 μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό και το 2010 πήγε δανεικός στον Αρη, από τον οποίο επέστρεψε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2011 έως το 2015. Στη συνέχεια, για πέντε χρόνια έπαιξε στη Φενερμπαχτσέ, για να επιστρέψει στους «ερυθρολεύκους» το 2020. Προχθές συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Εχει αγωνιστεί σε επτά τελικούς Ευρωλίγκας κι έχει κατακτήσει τον τίτλο τρεις φορές (2012, 2013 και 2017). Εχει στεφθεί πρωταθλητής τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό και τρεις με τη Φενέρ. Με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων έχει πάρει το χρυσό μετάλλιο στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2008 και 2009, αντίστοιχα. Το 2019 ψηφίστηκε στην καλύτερη 5άδα της Ευρωλίγκας. Ηταν μέλος της καλύτερης 5άδας του Ολυμπιακού για τη δεκαετία 2010-2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This