Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα σε «χρυσό» τελικό – Ήττα στα πέναλτι από την Ουγγαρία

Must Read

Η εθνική πόλο των ανδρών άγγιξε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ιαπωνία, αλλά αυτό της έφυγε από τα χέρια στη διαδικασία των πέναλτι. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος (10-10) και όλα κρίθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα των χτυπημάτων απέναντι στον τερματοφύλακα, εκεί που η αγωνία χτύπησε κόκκινο.

Οι Ούγγροι με ένα γκολ παραπάνω στη διαδικασία αυτή επέστρεψαν στο θρόνο τους και η Ελλάδα φεύγει με ασημένο μετάλλιο από την πρώτη συμμετοχή της σε τελικό παγκοσμίου.

Η σειρά των πέναλτι

Ζερδεβάς έδιωξε το πέναλτι του Βάργκας

Βόγκελ έδιωξε το πέναλτι του Φουντούλη

10-11 με τον Βάμος

11-11 με τον Παπαναστασίου

11-12 με τον Ζάλαγκι

Βόγκερ διώχνει το πέναλτι του Γιουβέτση

Ζερδεβάς διώχνει το πέναλτι του Γιάντσικ

Βόγκερ διώχνει το πέναλτι του Αργυρόπουλου

Ζερδεβάς διώχνει το πέναλτι του Φέκετε

12-12 Γεννηδουνιάς

12-13 Βάργκας

13-13 Φουντούλης

Βόγκερ διώχνει το πέναλτι του Παπαναστασίου




Έσπασαν καρδιές στο τέταρτο οκτάλεπτο. Οι ομάδες επέστρεψαν στο νερό με το ματς ισόπαλο (7-7). Οι Ούγγροι προηγήθηκαν, αλλά ο Φουντούλης είχε την απάντηση (8-8). Νέα αγωνία, η Ελλάδα  βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε με τους Γκιουβέτση (9-9) και Γενηδουνιά (10-10). Στα 49” πριν το τέλος χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με παίκτη παραπάνω από τα δύο μέτρα με τον Κάκαρη. Ένα ακόμα λάθος ίσως στοίχησε τη νίκη. Στην τελευταία επίθεση κι ενώ η εθνική ήταν στην αντεπίθεση με δύο παίκτες με έναν αντίπαλο ο Θοδωρής Βλάχος ζήτησε τάιμ άουτ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά το ματς ζήτησε συγγνώμη κι όπως τόνισε «αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της προπονητικής μου καριέρας. Ζητώ συγγνώμη, όχι μόνο από τα παιδιά κι από όλους τους Έλληνες».

Δείτε το




Η δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην ΕΡΤ




Η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, αλλά οι Ούγγροι πήραν το προβάδισμα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 4-3. Η Ελλάδα κράτησε επαφή με το σκορ κλείνοντας τη δεύτερη περίοδο με το σε βάρος της 5-4.




Το σκηνικό άλλαξε στην τρίτη περίοδο όταν ο Γενηδουνιάς με πέναλτι ισοφάρισε σε 5-5 και λίγο αργότερα ο Γενηδουνιάς έβαλε την εθνική μπροστά στο σκορ για δεύτερη φορά στον αγώνα με 6-5. Από εκεί κι ύστερα το ματς έγινε… ροντέο. Οι Ούγγροι έχασνα την αυτοπεποίθησή τους, οι διεθνείς ανέβασαν ρυθμούς προηγήθηκαν δύο φορές (το 7-6 ο Γκιουβέτσης), αλλά οι αντίπαλοί μας και πάλι έφεραν το ματς στα ίσια (7-7).




Οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος

Ουγγαρία: Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This