Από εδώ πάμε για το Euro – Αποφασισμένη η Ελλάδα με νίκη-θρίαμβο 5-0 το Καζακστάν στην Opap Arena

Must Read

«Ελλάδα μπορείς να προκριθείς» ζητούσε η εξέδρα στην Opap Arena και οι διεθνείς… απάντησαν στο σύνθημα με τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο! Με εμφάνιση – υπόσχεση πρόκρισης η Εθνική ξεπέρασε σχετικά άνετα το εμπόδιο του Καζακστάν (5-0) και παραμένει σε… μουντ ανατολικής Ευρώπης πηγαίνοντας το βράδυ της Τρίτης στον τελικό των τελικών με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Euro 2024 το καλοκαίρι στη Γερμανία, 20 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Euro 2004 στην Πορτογαλία.

Η αύρα του Κώστα Καραμανλή, του πρωθυπουργού τα χρόνια εκείνου του ανεπανάληπτου θριάμβου ίσως να έπαιξε το ρόλο της. Ως απλός πολίτης πλέον εμφανίστηκε στην Opap Arena αφού είναι γνωστό ότι το ποδόσφαιρο περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντα του.

Οι διεθνείς μετά το καιταιγιστικό α’ μέρος των τεσσάρων γκολ και της βέβαιης νίκης έκαναν οικονομία δυνάμενων αφού σε πέντε μέρες ακολουθεί το καθοριστικό ματς πρόκρισης σε μια σκληρή έδρα όπως αποδείχτηκε και στο ματς με το Λουξεμβούργο και τη νίκη των Γεωργιανών με 2-0.

Η έκταση του σκορ στο α’ μέρος έδωσε τη δυνατότητα στον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογιέτ να φρεσκάρει την ομάδα δίνοντας την ευκαιρία και σε παίκτες από τον πάγκο να δείξουν την αξία τους.

9′ Το πάρτι αρχίζει. Ο Πέλκας κερδίζει το πέναλτι και αξιοποιεί ο Μπακασέτας



15′ Ο Πέλκας επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Εθνικής (2-0)



37′ Το 3-0 με τον Ιωαννίδη



40′ Το 4-0 από τον Κουρμπέλη



85′ Ο θρίαμβος ολοκληρώνεται με το αυτογκόλ του Τσαπάλοβ



Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)
Βοηθοί: Χέσελ Στέγκστρα, Βαν Ντε Βρις (Ολλανδία)
4ος: Άλαρντ Λίντχαουτ (Ολλανδία)
VAR:Ρομπ Ντιέπερινκ (Ολλανδία)
Κίτρινη: 29′ Χατζηδιάκος – 17′ Βορογκόφσκι, 54′ Σαντιμπέκοβ, 67′ Οράζοβ, 68′ Ερλάνοβ)
Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).
Καζακστάν(Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροβ (46′ Ταπάλοβ), Μπίστροβ, Μαρότσκιν, Γερλάνοβ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοβ(68′ Ζούεβ), Μπεϊσεμπέκοβ (46′ Σαντιμπέκοβ), Ζαϊντουντίνοβ, Αστάνοβ (46′ Οράζοβ), Σαμορόντοβ (77′ Αϊμπέτοβ).



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This