Πώς το τένις περνά μέσα από ηπείρους και εποχές σε μία και μόνο σεζόν!

Must Read

Η τενιστική σεζόν είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, με τους επαγγελματίες παίκτες να πηγαίνουν από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη κάθε τόσο για να συμμετέχουν σε όσο περισσότερα τουρνουά μπορούν και να μαζεύουν πόντους για τη βαθμολογία που θα τους φέρει στην τελική παγκόσμια κατάταξη.

Στο τένις, η σεζόν ξεκινά επίσημα πριν ακόμη ξεκινήσει το νέο ημερολογιακό έτος, με το United Cup που διεξάγεται στα τέλη Δεκεμβρίου να σηματοδοτεί και την έναρξη της. Από εκεί και πέρα όλοι οι τενίστες επιδίδονται σε ένα ράλλυ πηγαίνοντας από το ένα τουρνουά στο άλλο, με το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των διοργανώσεων πολλές φορές να είναι από ανύπαρκτο (!) έως και εξαιρετικά μικρό.

Για τους λάτρεις του τένις το ότι η διάρκεια της σεζόν είναι τόσο μεγάλη και το πρόγραμμα τόσο φορτωμένο με διαγωνισμούς και τουρνουά, είναι ό,τι καλύτερο, αφού εκτός από τον έναμιση μήνα περίπου – από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα τέλη Δεκεμβρίου – που κάνουν διάλειμμα οι παίκτες και τελειώνει η τενιστική περίοδος, όλη η υπόλοιπη χρονιά είναι γεμάτη με θέαμα. Αλλά και για τους παίκτες του στοιχήματος η μεγάλη σεζόν είναι στα ατού το αθλήματος, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να στοιχηματίσουν στον αγαπημένο τους επαγγελματία τενίστα ποντάροντας σε οποιαδήποτε συμφέρουσα νεα στοιχηματική αγορά προσφέρεται από τις στοιχηματικές εταιρίες.

Στο τένις υπάρχει μια σεζόν, που όμως είναι χωρισμένη σε διαφορετικές περιόδους. Κάτι σαν μίνι σεζόν μέσα στη σεζόν! Κάθε μίνι σεζόν σηματοδοτεί και διαφορετική φάση του παιχνιδιού, διαφορετικό στυλ, διαφορετική εποχή, διαφορετικά μέρη του πλανήτη αλλά και διαφορετικό vibe. Ας δούμε τις έξι αυτές μίνι σεζόν.

Η επίσημη σεζόν ξεκινά στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν αρχίζει και η πρώτη μίνι περίοδος, η «αρχή» όπως θα την λέγαμε. Οι παίκτες κατευθύνονται προς το νότιο ημισφαίριο, και συγκεκριμένα την Αυστραλία για μια σειρά τουρνουά, σε σκληρή επιφάνεια, που θα καταλήξει στο Αυστραλιανό Όπεν στα τέλη Ιανουαρίου. Στην μίνι αυτή σεζόν, όλοι προετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός, το πρώτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

Η δεύτερη μίνι περίοδος ξεκινά με το που τελειώνει το ΑΟ και διαρκεί ως τα τέλη Μαρτίου. Οι παίκτες κατευθύνονται τώρα προς την Αμερική για να πάρουν μέρος σε τουρνουά -πάλι σκληρής επιφάνειας- καταλήγοντας οι μέν άντρες στο πρώτο ATP Masters 1000 και οι δε γυναίκες στο πρώτο WTA 1000, το Indian Wells BNP Paribas.

Στις αρχές Απριλίου ξεκινα η χωμάτινη περίοδος του τένις και είναι αυτή περίοδος στην αγωνιστική που σηματοδοτεί και την Άνοιξη. Οι παίκτες τώρα έρχονται προς τα Ευρωπαϊκά γήπεδα με τη χαρακτηριστική χωμάτινη επιφάνεια και προθερμαίνονται σιγά σιγά για το δεύτερο μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Ρολάν Γκαρός, που διεξάγεται προς τα τέλη Μαΐου.

Για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να προσαρμόσουν το παιχνίδι και τη στρατηγική τους στο χώμα, το οποίο ομολογουμένως είναι μια πολύ διαφορετική και πολύ απαιτητική επιφάνεια. Η χωμάτινη περίοδος, εκτός από το ότι έχει πολύ ενδιαφέρον για αυτούς που αγαπούν το τένις, έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους παίκτες του στοιχήματος, με τη στοιχηματική δραστηριότητα να αυξάνεται κατακόρυφα εκείνο το διάστημα.

Με το που τελειώνει το Όπεν της Γαλλιας, περί τα μέσα Ιουνίου, ξεκινά η μίνι σεζόν στο γρασίδι, με τους παίκτες να έχουν κάπου δύο εβδομάδες προετοιμασίας για το τρίτο Γκραν Σλαμ της χρονιάς, το θρυλικό Γουίμπλεντον. Η περιοδος αυτή είναι και η πιο μικρή, παρόλα αυτά είναι τόσο διαφορετική από όλες τις άλλες γιατί το τένις επιστρέφει στις ρίζες του – το γρασίδι.

Το τέλος του Γουίμπλεντον σηματοδοτεί την δεύτερη περίοδο σκληρής επιφάνειας. Η μίνι σεζόν θα κορυφωθεί με το Αμερικάνικο Όπεν στα τέλη Αυγούστου ενώ οι παίκτες θα αρχίσουν να κατευθύνονται προς τη Βόρεια Αμερική για μια σειρά από τουρνουά που θα καταλήξουν στο τέταρτο και τελευταίο Γκραν Σλαμ της χρονιάς.

Και μόλις τελειώσει και το τελευταίο Σλαμ, ξεκινά μια μίνι περιοδεία προς τα Ανατολικά που θα τελειώσει με την επιστροφή των ανδρών παικτών στην Ευρώπη για τους τελικούς του ATP και των γυναικών στη Μέση Ανατολή για τους τελικούς του WTA, που διεξάγοντας αρχές με μέσα Νοεμβρίου.

Αυτή είναι η τενιστική σεζόν. Μια σεζόν που χωρίζεται σε μικρότερες μίνι περιόδους, κάθε μια από τις οποίες σηματοδοτεί και μια διαφορετική φάση τόσο για τους ίδιους τους αθλητές όσο και για τους θεατές! Μια σεζόν που ταξιδεύει το τένις στις ηπείρους και τις εποχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This