Συνέντευξη Γ. ΝΙΚΑ: «Ο Δημήτρης είναι ο ηγέτης που εμπνέει και ενώνει»

«Ο κόσμος θα δώσει και το αίμα του για τον Παναθηναϊκό»

Must Read

Ο Γιώργος Νίκας μπορεί εδώ και χρόνια να βρίσκεται διαρκώς μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος, όντας καταξιωμένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαγητού και όχι μόνο, όμως από το μυαλό του ουδέποτε «έφυγε» ο Παναθηναϊκός. Υπήρξε ένας από τους βασικούς εκφραστές της περίφημης ΠΕΚ στο ξεκίνημα της πολυμετοχικότητας στο τριφύλλι, έβαλε κι εκείνος τότε κάποια εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΕ όμως στη συνέχεια αποχώρησε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Πριν από λίγες ημέρες στην ιστορική συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τις προτάσεις-ενέργειές του για το πρότζεκτ Βοτανικός, ανέφερε το όνομα του Γιώργου Νίκα (μαζί με αυτό του Γιάννη Βαρδινογιάννη) λέγοντας ότι έχει μοιραστεί τις σκέψεις-προθέσεις μαζί του. Οι δύο άνδρες συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και εκτίμηση από την εποχή της ΠΕΚ και τους χαρακτηρίζει η ίδια «τρέλα» για τον Παναθηναϊκό.

Είχα πολλά χρόνια να μιλήσω με τον Γιώργο Νίκα. Διαπίστωσα χθες στο τηλέφωνο ότι η λατρεία του για τον Παναθηναϊκό παραμένει αναλλοίωτη. Το σημαντικό όμως είναι πως όχι μόνο πιστεύει στο εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όχι μόνο είναι έτοιμος να το στηρίξει (έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα και σε λίγες ημέρες θα μιλήσουν επί της ουσίας) αλλά θεωρεί ότι είναι ο μόνος που «Εκφράζει και ενώνει όλους τους Παναθηναϊκούς, οι οποίοι πρέπει να τον εμπιστεύονται». Οπως λέει χαρακτηριστικά «Ο Δημήτρης είναι ο ηγέτης που εμπνέει και ενώνει».

Ο Γιώργος Νίκας ξεκαθάρισε ότι μιλάει «συναισθηματικά, σαν Παναθηναϊκός». Θα διαπιστώσετε όμως ότι έχει ήδη δουλέψει στο μυαλό του παραμέτρους του πρότζεκτ.

Πως βλέπετε το εγχείρημα του κ. Γιαννακόπουλου;

«Εξαιρετικό. Είναι όνειρο που θέλουμε και πρέπει να γίνει πραγματικότητα»

Είναι πραγματοποιήσιμο;

«100%. Και το λέω όχι μόνο με το συναίσθημά μου ως Παναθηναϊκός, αλλά ρεαλιστικά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει επιτέλους το σπίτι του. Αν δεν ήταν σαν τσιγγάνος όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα θα είχε διαφορετική πορεία. Πάντα έλεγα και πίστευα πως το γήπεδο είναι ό,τι πιο σημαντικό. Για τον οπαδό είναι το σπίτι του, η καθημερινότητά του, είναι η θρησκεία του…»

Θα επιμείνω στο ερώτημά μου: γιατί θεωρείτε ότι είναι πραγματοποιήσιμο το πρότζεκτ; Δεν σας φοβίζει το γεγονός ότι εδώ και δύο δεκαετίες ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αποκτήσει γήπεδο αλλά έχει ”χρησιμοποιηθεί” δίχως να δει αποτέλεσμα από πολλές κυβερνήσεις;

«Τώρα νομίζω, φαίνεται σωστότερα, ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Nαι, με καλύπτουν αυτά που έχω ακούσει για τον Βοτανικό. Εκτιμώ πως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα γίνουν πολλά πράγματα γρήγορα στη χώρα και ένα από αυτά θα είναι ο Βοτανικός. Είναι ένα έργο το οποίο εκτιμώ πως θα πραγματοποιηθεί έτσι ή αλλιώς. Γιατί δεν μπορεί να μείνει κι άλλο αναξιοποίητη η συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπάρχει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον από πολλές πλευρές. Γι αυτό εκτιμώ πως είναι η καλύτερη συγκυρία για την κατασκευή του γηπέδου, σωστότερα, των γηπέδων που θέλει ο Παναθηναϊκός».

Πάμε στο δεύτερο σκέλος των ανακοινώσεων του κ. Γιαννακόπουλου. Είναι εφικτό να συγκεντρωθούν τα 20 εκατ. ευρώ; Αρκετοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στη σημερινή οικονομική κατάσταση.

«Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να μαζευτεί αυτό το ποσό. Βγαίνει μπροστά ένα πρόσωπο που εκφράζει όλους τους Παναθηναϊκούς. Και τους ΕΝΩΝΕΙ. Οι Παναθηναϊκοί του έχουν εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και σαν σκέψη και σαν πράξη. Είναι ο ηγέτης που εμπνέει. Και πρέπει οι Παναθηναϊκοί να τον εμπιστευθούν».

Δεν πιστεύετε όμως ότι για να συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για τα καλά τα βαριά πράσινα πορτοφόλια; Οι επιφανείς Παναθηναϊκοί;

«Όποιος έχει διάθεση σαφώς πρέπει να προσφέρει. Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει ένας πρότζεκτ μάνατζερ ο οποίος θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το εγχείρημα. Να γίνει δημόσια παρουσίαση. Θα πρέπει ο καθένας να το δει πως αποτυπώνεται στην πράξη, όχι απλά ”να πάω να βάλω κάποια χρήματα”. Αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, δομημένα για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Πιστεύετε στο «μοντέλο Μπαρτσελόνα»; Μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα;

«Φυσικά το πιστεύω. Θα είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Στην κατάσταση, όμως, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός για να γυρίσει το χαρτί πρέπει να κάνει κάτι επαναστατικό. Είμαι πεπεισμένος πως όταν πέσουν οι υπογραφές για τον Βοτανικό θα δούμε συγκινητικά πράγματα ιδίως από τον απλό κόσμο. Θα δώσει και το αίμα του ο κόσμος για τον Παναθηναϊκό»!

Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας και με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη…

«Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή. Εγινε μια πρώτη κουβέντα στα πλαίσια της φιλίας μας, σε προκαταρκτικό επίπεδο. Σε λίγες ημέρες θα μιλήσουμε αναλυτικά… Ναι, θα στηρίξω τον Δημήτρη, θα είμαι δίπλα του, θα κάνω ότι μπορώ».

Εκτιμάτε ότι θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε επιχειρηματίες της ομογένειας, των ΗΠΑ, για να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ;

«Σίγουρα θα προσπαθήσω. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αμερική, υπάρχουν Παναθηναϊκοί. Γι αυτό σας είπα ότι πρέπει να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ σε ανθρώπους που θέλουν να δουν κάτι ορατό και δεδομένο. Από την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο Δημήτρης ανέφερε το όνομά μου στη συνέντευξη Τύπου, έχουν επικοινωνήσει πολλοί άνθρωποι μαζί μου. Είναι όλοι πολύ θετικοί. Αλλά ταυτόχρονα μου λένε ”προσέξτε να μην ξαναγίνουν τα λάθη της πολυμετοχικότητας”…»

Είναι πάντως κομβικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού αυτή η υπόθεση.

«Εκτός όσων προανέφερα θεωρώ ότι είναι η αφορμή για να ενωθεί ξανά ο Παναθηναϊκός κόσμος. Για να γίνει μία σοβαρή επανένωση. Αν οι Παναθηναϊκοί έρθουν όσο κοντά αισθάνονται, ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Οπως του αξίζει».

Πηγή: LIVE SPORT

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This