Το Κόσοβο είχε την έδρα, το πάθος, το κίνητρο να γίνει το νεότερο κράτος που θα πάει στο Μουντιάλ, αλλά η Τουρκία είχε κάτι περισσότερο. Καλύτερους παίκτες με δίψα να γράψουν ιστορία αφού η ομάδα τους είχε 24 χρόνια να πάει στο Μουντιάλ.
Ήταν το 2002 όταν αυτή η ομάδα είχε φέρει τα… πάνω κάτω κατακτώντας την 3η θέση. Από τότε… σιωπή.
Μπορεί ο Ακτούρκογλου να σκόραρε στο 53′, αλλά ο Τσακίρ ο τερματοφύλακάς της ήταν αυτός που κράτησε την εστία του σε δύο κρίσιμες φάσεις, στο 29′ με την βοήθεια του δοκαριού σε σουτ από τον Ασλάνι και στο 87′ σε νέα προσπάθεια του ίδιου παίκτη.
ΗΠΑ, Παραγουάη και Αυστραλία θα είναι οι αντίπαλοί της στον όμιλο.
🌏🚨GOAL AKTURKOGLU SCORES
KOSOVO 0-1 TURKEY
— LIVE GOALS (@FTLiveGoals) March 31, 2026
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Σκόρερς: 53’ Ακτούρκογλου
Κίτρινη: 45+1’ Χαϊντάρι, 83’ Μουσλία, 90+1’ Ράσιτσα – 45+1’ Ακτούρκογλου, 55’ Γιουκσέκ, 65’ Τσαλχάνογλου, 70’ Τσελίκ, 90’ Τσακίρ
Κόσοβο (Φράνκο Φόντα): Μούριτς, Ντέλοβα, Χαϊρίτσι, Χαϊντάρι (80’ Αλίτι), Γκαλαπένι, Χότζα (90+1 Ραχμάνι, Ρετσεμπεκάι (Ράσιτσα), Μουσλία, Βοϊβόντα (71’ Ζεγρόβα), Ασλάνι, Μουρίτσι.
Τουρκία (Βιτσέντσο Μοντέλα): Τσακίρ, Τσελίκ (89’ Μουλντούρ), Καντιόγλου, Μπαρντάκτσι, Καμπάκ, Γιουκσέκ, Τσαλχάνογλου (83’ Ελμάλι), Κοκσού, Γιλντίζ (89’ Γιούλ), Γκιουλέρ (83΄Οζκάν), Ακτούρκογλου (68’ Αλπέρ Γιλμάζ).

