Πέμπτη 24/6/2021

Τι κατέθεσε ο καθηγητής που έφαγε ξύλο από πατέρα μαθητή – 14 μήνες φυλάκιση η ποινή

Κανένα ελαφρυντικό για τον πατέρα που επιτέθηκε και χτύπησε καθηγητή επειδή ζήτησε από τον μαθητή να φορέσει τη μάσκα του για να μπει στο σχολείο. 

Ο οξύθυμος πατέρας κρίθηκε ένοχος ενώ το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει το  ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας που παρουσιάστηκε από τον δικηγόρο του. Η ποινή που το υποβλήθηκε είναι 14 μήνες με αναστολή με τον όρο της καταβολής χρηματικού ποσού 400 ευρώ ως δωρεά στο 2ο γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου, για τις ανάγκες του σχολείου.

Ο καθηγητής στην κατάθεσή του, αέδεινέφερε ότι βρισκόταν σε επιτήρηση μετά από εντολές του διευθυντή προκειμένου να ελέγχει αν τηρούνται τα μέτρα για την προστασία κατά του κορωνοϊού, αν φορούν μάσκες τα παιδιά και αν κρατούν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Μου απάντησε «δεν φοράω μάσκα»

«Kάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω. Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα, είπα. Μου απάντησε “δεν φοράω μάσκα”. Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω”. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία», ανέφερε ο καθηγητής, ο οποίος κατήγγειλε ότι δέχεται και τηλεφωνικές απειλές μετά το περιστατικό.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι είδε τον καθηγητή να τραβάει το παιδί του από το χέρι και ότι το παιδί του έκλαψε, γι αυτό θόλωσε και αντέδρασε κατ αυτόν τον τρόπο. Ο πατέρας ζήτησε συγγνώμη και πρόσθεσε ότι δεν είναι αρνητής της μάσκας.

Ωστόσο η εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευση της ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε κανένα δικαίωμα να συμπεριφερθεί έτσι, δίνοντας τέτοια παραδείγματα μπροστά σε παιδιά, μέσα στο σχολείο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ