Διακοπή της δίκης για τον σαϊτοπόλεμο που στοίχισε τη ζωή στον 53χρονο εικονολήπτη, για να εξεταστεί το βίντεο-ντοκουμέντο (video)

Must Read

Διακόπηκε με το που ξεκίνησε η δίκη για τον «ματωμένο» σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας που στοίχισε τη ζωή στον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, το Πάσχα του 2019.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στις 19 Οκτωβρίου και στο εδώλιο κάθονται τα μέλη μπουλουκιού σαϊτομάχων (από το οποίο πιθανόν έφυγε η φονική σαΐτα), ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» Γιάννης Δούζης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης.

Από την πρώτη δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου προέκυψαν επτά κατηγορούμενοι και λίγους μήνες αργότερα, από μια συμπληρωματική προστέθηκαν ακόμα τρεις, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι συνολικά δέκα. Οι επτά κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού και παράβαση του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας. Οι Νίκας, Μπασακίδης και Δούζης κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια τελεσθείσα διά παραλείψεως.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή για να εξετάσει αίτημα του δικηγόρου των σαΐτομάχων Αντώνη Κατσά, για την πραγματοποίηση πραγματογνωμοσύνης με απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, πάνω σε βίντεο που απεικονίζει το τραγικό συμβάν. Όπως τόνισε, η πραγματογνωμοσύνη πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία της σαΐτας που σκότωσε τον άτυχο 53χρονο, ποια ήταν η πορεία της και από ποιο άτομο προήλθε. Ο κ. Κατσάς υπογράμμισε ότι οι απαντήσεις αυτές αποτελούν τη βάση προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για την εύρεση των ενόχων.

Mοιραία στιγμή

Ο αδικοχαμένος εικονολήπτης, που άφησε χήρα τη σύζυγό του Βασιλική και ορφανούς τους δύο έφηβους γιους του, κινηματογραφούσε το έθιμο και έμελλε να καταγράψει με την κάμερά του και τη μοιραία στιγμή που τον χτύπησε η σαΐτα, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα του 2019. Όπως φαίνεται στο βίντεο-σοκ, η σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη που σωριάζεται στο έδαφος, έχοντας χάσει ακαριαία τη ζωή του!

Με ασθενοφόρο διακομίζεται εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς οι γιατροί διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του. Όπως είχε πει ο διοικητής του νοσοκομείου, ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης καταγόταν από τη Νέδουσα Μεσσηνίας και ήταν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός». Ήταν 25 χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This