Καταδικάστηκε σε 30μηνη φυλάκιση η 52χρονη που κατηγορείται πως έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως ο φυγόποινος χρυσαυγίτης την επισκέφθηκε μόλις χτες, Πέμπτη 1η Ιουλίου

Must Read

Με ποινή φυλάκισης 30 μηνών «φιλοδώρησε» το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την ουκρανικής καταγωγής Ελληνίδα που κατηγορείται πως έκρυβε στο διαμέρισμα της το φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά.

Η 52χρονη Ιρίνα Κρουσένιτσκα, κατόπιν, αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη χωρίς ελαφρυντικό για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ, σύμφωνη με την απόφαση του Δικαστηρίου ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος επισήμανε πως «τελέστηκε υπόθαλψη, ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα. Ειδικότερα, η εισαγγελική έδρα τόνισε πως «δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Το αδίκημα τελέστηκε, η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη».

Αρνήθηκε την κατηγορία

Στην απολογία της ενώπιον του Δικαστηρίου, η 52χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υπέθαλπτε τον Χρήστο Παππά και υποστήριξε ότι η παραμονή του στο διαμέρισμα ήταν προσωρινή, καθώς την επισκέφθηκε ξαφνικά χθες και η ίδια δεν σκέφτηκε να ειδοποιήσει τις αρχές. «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική – φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε, ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του…», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κατηγορούμενη.

Δείτε επίσης:

Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This