Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Σπύρος Χριστόφιλος: «Οι συκοφάντες θα πληρώσουν»

Must Read

Ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και γιος της κ. Βασιλικής Θάνου, Σπύρος Χριστόφιλος, δίνει τη δική του σκληρή απάντηση και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη! 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τί αποδεικνύει εμφατικά, η στημένη συνομιλία του ολιγάρχη με την υπάλληλό του (σε 10 της σημεία και πλέον);! – Ότι αν αυτοί επιχειρούσαν να με προσεγγίσουν με διεφθαρμένα βιβλία, επειδή εγώ τα βιβλία, σε όλο το βίο μου, μόνο τα διαβάζω και συγγράφω, θα τους τα πέταγα στα μούτρα…!»

Τί αποδεικνύει περίτρανα η στημένη συνομιλία του ολιγάρχη με την υπάλληλο και αμειβομένη του αφού σύμφωνα με δηλώσεις των ιδίων, της είχε παραχωρήσει μέρος του catering της MIG; Επί της ουσίας εν τέλει, ομιλεί ένα πρόσωπο, ο ολιγάρχης, ο οποίος δηλώνει αθώος, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη της MIG. Ερωτώ ! λοιπόν κάτι επί της ουσίας, ενοχοποιείτο μήπως επειδή βρέθηκε έμβασμα – μίζα! ενός εκατομμυρίου ευρώ που συνδεόταν με το γνωστό πολύκροτο, τραπεζικό σκάνδαλο; Ένα σκάνδαλο που κατά πολλούς συνδέθηκε με τη χρεωκοπία του ανάδελφου κράτους των Κυπρίων. Ερωτώ και πάλι, ποίο είναι το χρέος του Αρείου Πάγου, να βγάζει λάδι τους ολιγάρχες και τις εταιρείες κολοσσούς όταν βρίσκονται μίζες; Ή εκεί να ανέρχεται το δικαστικό σθένος στην ιερή αλληγορία που παρομοιάζει τη Θέτιδα τυφλή απονέμοντας δικαιοσύνη στους «μεγάλους και ισχυρούς» και όχι στους μικρούς; Όλοι οι Αρεοπαγίτες που έκριναν τις υποθέσεις κι αναφέρονται, τον αριθμό εννέα, μήπως είναι ήρωες και αληθινοί δικαστές που έπραξαν το αυτονόητο δικαστικό χρέος;

Τί αποδεικνύει περίτρανα η συνομιλία ως προς εμένα προσωπικά; Ότι εγώ επειδή τα βιβλία μόνο τα διαβάζω και συγγράφω, αν προσπαθούσαν να βρωμίσουν το περιεχόμενό τους θα τους τα πέταγα στα μούτρα! Ένα θα πω ενδεικτικά, που καταδεικνύει τη μοναδική σχέση που έχω με βιβλία εν αντιθέσει με λαμόγια : ας πατήσει κάποιος στο Google search το λήμμα «Ιδέα του Δικαίου» και θα δει μέρος βιβλίου και της διατριβής μου που η ποιότητά του το ανέδειξε πρώτο έναντι πολύ σπουδαίων και σεβαστών προσώπων. Αυτή είναι η μοναδική σχέση που έχω κι εγώ αλλά και η οικογένειά μου με τα βιβλία κι αυτή είναι η αιτία που έχω το σθένος να πετάω τα «βιβλία» των κάθε Βγενόπουλων στα μούτρα κι αν υποψιαστώ ότι θα επιχειρήσουν οτιδήποτε τέτοιο να το ξεκόβω και να το αποφεύγω εξ αρχής οριστικά! Αυτό το ομολογούν οι ίδιοι πολλές φορές στη συνομιλία τους, ότι οι ίδιοι μετ’ επιτάσεως ήθελαν να κανονίσουν συνάντηση μεταξύ εμού και του Βγενόπουλου, πιθανόν για να επιδιώξουν κάποια βρωμοδουλειά για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη, το λένε τρεις ή τέσσερις φορές στη συνομιλία κι εγώ αρνήθηκα επανειλημμένα και δεν την πραγματοποίησα ποτέ! Ποτέ δεν περιαυτολογώ αφού η ιδέα του δικαίου με κάνει να κατανοώ το απέραντο του χρόνου και της ουσίας,  αλλά είμαι ίσως, ο μόνος δικηγόρος, επειδή είμαι στον κόσμο μου, στον κόσμο των ιδεών του Πλάτωνα, του Κάτωνα και του Επαμεινώνδα -γιατί όπως προείπα τα βιβλία τα διαβάζω σε αντίθεση με αυτούς –  που αρνήθηκε τελειωτικά και οριστικά να συναντήσει έναν ολιγάρχη, διότι είχα απόλυτο κώλυμα στο πρόσωπο της μητέρας μου αλλά και να τους πει, όπως ομολογούν οι ίδιοι στη συνομιλία τους «αν πήρες λεφτά, δώστα πίσω»! Βρείτε μου άλλον να το πράξει αυτό στην αληθινή ζωή, κι όχι σε κουβέντα καφενείου. Αρνήθηκα ακριβώς, επειδή είμαι στον κόσμο μου, στον κόσμο του Κάτωνα που είπα. Ας ανοίξουν κανένα βιβλίο να διαβάσουν γι’ αυτόν και θα καταλάβουν γιατί αρνούνται κάποιοι. Ας ανοίξουν αν θέλουν και τα τηλέφωνά μου να με κάνουν ήρωα. Να πουν «τί περίεργος άνθρωπος είναι αυτός;». Θα ακούσουν να λέω στην υπάλληλό του και συνομιλήτριά του, που με έκπληξη με ρωτά «καλά, εσύ δικηγόρος δε θα συναντήσεις το Βγενόπουλο;» και να της  απαντώ επί λέξει «ο αρνηθείς δε μετανιώνει, αν ρωτιούνταν πάλι όχι θα ξαναέλεγε.»

Τέλος, δηλώνω σε κάποια «αμερόληπτα» ΜΜΕ ότι ακριβώς επειδή ζω σε έναν ιδιαίτερο κόσμο, παρ’ ότι, τους διαβεβαιώ, ότι έχω πολύ μεγαλύτερη παιδεία και σύνθεση και νομική αρτιότητα από τον ομιλητή της καταγεγραμμένης συνομιλίας, δικηγόρο, πλούσιος δεν έγινα κι ούτε θέλησα ποτέ να γίνω. Ας κοιτάξουν να μη με κάνουν αυτοί πλούσιο λόγω αγωγών και μηνύσεων. Αλλά εμένα αυτό που με νοιάζει εν κατακλείδι, είναι να με κοιτάνε όλοι στα μάτια  και να μην αφήσω κανένα λαμόγιο να προσβάλει την αξία της ιδέας και των βιβλίων.

Σπυρίδων Χριστόφιλος
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
LLM, y.Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Δικαίου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This