Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά για τους δολοφόνους – «Το έγκλημα δεν ήταν αποτρόπαιο» είπε ο δικηγόρος τους

Ο συνήγορος υπεράσπισης προκάλεσε την οργή των γονιών

Must Read

Κανένα ελαφρυντικό δεν έγινε δεκτό για τους δύο καταδικασθέντες στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πλησίασε το εδώλιο που κάθονταν οι δύο κατηγορούμενοι και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… να σε δω θέλω». Η έδρα αποφάσισε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και των 15 ετών για τον ομαδικό βιασμό, όπως και πρωτοδίκως.

Ο 25χρονος από τη Ρόδο και ο 23χρονος από την Αλβανία αιτήθηκαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετεφηβικής ηλικίας, της τέλεσης της πράξης υπό καθεστώς απειλής, της ειλικρινούς μετάνοιας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της πράξης.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψή τους. «Η εγκληματική δραστηριότητα τους, δεν μπορεί να αποδοθεί σε μετεφηβική ανωριμότητα, αλλά ήταν συνειδητή επιλογή στο πλαίσιο του εγκληματικού τους σχεδίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η γενετήσια επιθυμία και στη συνέχεια να συγκαλυφθεί η εγκληματική τους πράξη» τόνισε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως όπως προκύπτει από τον τροπο τέλεσης σχεδιασμό μεθοδευμένη πράξη, πρότερη συμπεριφορά (χρήση ναρκωτικών) δεν μπορεί να τους χορηγηθεί ελαφρυντικό.

Για τον πρότερο σύννομο βίο η εισαγγελέας τόνισε πως «δεν αρκεί μόνο ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου. Για αρκετά χρόνια έκαναν χρήση ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών. Δεν υπήρξε σύννομος βίος, θα πρέπει να απορριφθεί η χορήγηση. Οι κατηγορούμενοι μετά την πράξη φυγοδικούσαν. Κατά τη διάρκεια της κράτησης προσποιούνταν φαινόμενα ψυχικής διαταραχής. Και ο δεύτερος κατηγορούμενος λίγες ημέρες μετά την πράξη, κατηγορήθηκε για άλλο βιασμό και όπως μας είπε έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως» τόνισε η εισαγγελέας.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Το έγκλημα δεν ήταν αποτρόπαιο»

Ένταση προκλήθηκε από την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Ροδίτη, ο οποίος υποστήριξε πως ο τρόπος που έγινε το έγκλημα δεν ήταν καν αποτρόπαιο. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη και άλλων συγγενών θυμάτων στυγερών εγκλημάτων που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Δεν ήταν αυτό αποτρόπαιο, δεν ντρέπεσαι λίγο είσαι και δικηγόρος» φώναξε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, «Ντροπή σου, κάθαρμα, κ@^#παιδα που δεν είναι αυτό αποτρόπαιο!» είπε η κυρία Κούλα, με τους αστυνομικούς να τους οδηγούν εκτός της αίθουσας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This