Την ενοχή μόνο του Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Must Read

Την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά μόνο πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Η εισαγγελική λειτουργός, βλέποντας ως μοναδικό υπεύθυνο τον Ρουπακιά, ο οποίος μαχαίρωσε τον Φύσσα, στην αγόρευση της εισηγήθηκε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων ως συνεργών της στυγερής δολοφονίας, ενώ δεν βλέπει να αποδεικνύεται εντολή από την ηγεσία της Χρυσής αυγής για το έγκλημα αυτό.

Η εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευση της σήμερα το πρωί επί της ενοχής ή όχι των 68 κατηγορουμένων μετά από αποδεικτική διαδικασία 4 ετών και 8 μηνών, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του 34χρονου –τότε- Φύσσα. Εν τέλει, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για έγκλημα “χωρίς συνδρομή και χωρίς σχέδιο”.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε απογοήτευση στη μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, Μάγδα Φύσσα, η οποία αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα αντέδρασε, λέγοντας: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;»

Μάνα Φύσσα

Κατά την εισαγγελέα δεν υπήρξε εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία.

Μεταξύ άλλων, η ίδια, επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις, ανέφερε στην αγόρευσή της: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν… Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή… Άλλωστε ποιο θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο, ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή Ρουπακιά για ανθρωποκτονία από δόλο αλλά και την απόρριψη κάθε ισχυρισμού του, μεταξύ αυτών και ότι τέλεσε το έγκλημα του αμυνόμενος. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων της δολοφονίας Φύσσα από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

«Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Κατά την εισαγγελέα ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη, ως αβάσιμου, του ισχυρισμού που προέβαλλε ο Γ. Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον οποίο εκείνο το βράδυ βρίσκονταν σε άμυνα, διότι, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία. «Δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επίθεση. Είχε αποφασίσει τον εγκληματικό του σκοπό, έπληξε τον παθόντα με απόλυτη επιτυχία», είπε η εισαγγελέας, ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος περί μεταβολής της κατηγορίας του.

Υπό τα δεδομένα αυτά η εισαγγελέας ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος ο Γ. Ρουπακιάς, όπως ακριβώς κατηγορείται ήτοι για ανθρωποκτονία με δόλο.

Σε ό, τι αφορά στον κατηγορούμενο Ιωάννη Καζαντόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τους λοιπούς κατηγορουμένους της δολοφονίας Φύσσα, 16 συγκατηγορουμένους του για απλή συνέργεια η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους.

Τελικά, είπε: «Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση Ρουπακιά. Η εμφάνιση του Ρουπακιά στο σημείο ήταν συμπτωματική στο σημείο της δολοφονίας» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Αν υπήρχε σχέδιο ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλεφώνα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This