Αδερφή κατηγορούμενου στη δίκη Τοπαλούδη: «Ο αδερφός μου ήταν άβουλος και φοβισμένος»

Must Read

Συνεχίζεται η δίκη για τον βιασμός και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη υπό αυστηρά μέτρα πρόληψης, με την κατάθεση της αδερφής του Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας είπε για τον αδερφό της ότι: «Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε».

Επιπλέον, η κοπέλα, η οποία όπως είπε βρήκε την ψυχική δύναμη να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα της άτυχης Ελένης, ισχυρίστηκε πως ο αδελφός της διατηρούσε σχέση με το θύμα, ισχυριζόμενη, μάλιστα, ότι εκείνη πήρε την πρωτοβουλία για το ερωτικό ραντεβού το μοιραίο βράδυ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα της.

«Είχαμε κοντινή σχέση. Έχουμε επτά χρόνια διαφορά. Η σχέση μας χαρακτηρίζεται από άπλετη αγάπη και είναι ιδιαίτερης εμπιστοσύνης. Κατά τα γυμνασιακά του χρόνια είχε αντιμετωπίσει εκφοβισμό λόγω καταγωγής. Τον υποτιμούσαν με το επίθετο Αλβανός, τον θεωρούσαν διαφορετικό. Στην πρώτη γυμνασίου ένα παιδί τον είχε χτυπήσει και τον είχε προσβάλει. Αυτό τον είχε πληγώσει. Του είχε δημιουργήσει χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλεια. Πολλές φορές τον είχα δει να κλαίει», ανέφερε στην κατάθεση της η αδελφή του δράστη.

«Τον άλλο κατηγορούμενο εγώ δεν τον γνωρίζω. Πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι. Είχαν γνωριστεί στο γυμναστήριο αρχές καλοκαιριού.Μια δυο φορές είχε αναφέρει με ένα είδος θαυμασμού. Ο αδελφός μου αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας.Μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ότι τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευκαιρία. Με την Ελένη είχαν σχέση. Ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος όταν μου το είχε αναφέρει. Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω messenger», περιέγραψε η μάρτυρας.

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;
Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί.
Πρόεδρος: Τι να κάνουν;
Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ…
Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά.
Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους.
Πατέρας Τοπαλούδη: Γι αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.
Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ αυτό το σπίτι
Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου.
Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως…
Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα «τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο;»
Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε…
Μάρτυρας: Ναι…

Όσον αφορά την μέρα του εγκλήματος, η μάρτυρας είπε πως ο αδελφός της μιλούσε με την Ελένη από το μεσημέρι και είχαν κλείσει ραντεβού για να φάνε σουβλάκια. «Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο» ανέφερε η μάρτυρας τονίζοντας πως «το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση.

Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This