Τετάρτη 12/5/2021

Τραπεζικοί «μαϊμού» χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για να… φάνε 10.000€ από επιχειρηματία της Μαγνησίας!

Δέκα μόλις λεπτά στάθηκαν αρκετά για άγνωστους απατεώνες, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους τραπεζικούς υπαλλήλους, κατάφεραν να αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από έναν ανυποψίαστο επιχειρηματία της Μαγνησίας!

Την περασμένη Παρασκευή, ένας από τους δράστες ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχειρηματία στη Νέα Αγχίαλο και, αφού του συστήθηκε ως ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος, του υποσχέθηκε ότι θα του εξασφάλιζε έγκριση για τη συμμετοχή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με την προϋπόθεση να καταθέσει ως εγγύηση το ποσό των 10.000 ευρώ.

Το θύμα δέχτηκε και κατέθεσε αμέσως τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε ο απατεώνας, αλλά, όταν τηλεφώνησε στην τράπεζα και διαπίστωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπήρχε, προσπάθησε να πάρει πίσω την κατάθεση. Φυσικά, ήταν πλέον πολύ αργά.

Υπάλληλοι της τράπεζας τον ενημέρωσαν ότι, δέκα λεπτά αφότου είχε κάνει την κατάθεση, είχαν πραγματοποιηθεί αναλήψεις από δύο διαφορετικά καταστήματα της ίδιας τράπεζας, σε άλλες πόλεις!

Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Βόλου, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιούν έρευνες και οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη επιχειρηματίες κατήγγειλαν πως δέχτηκαν παρόμοιο τηλεφώνημα, ωστόσο κατάλαβαν ότι επρόκειτο για απάτη και δεν κατέθεσαν τα χρήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ