Ρόδος: Έκλεβαν πιστωτικές κάρτες από μεθυσμένους και άδειαζαν τους λογαριασμούς!

Must Read

Με αρχηγούς δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στη Ρόδο και μέλη εργαζομένους και σερβιτόρες δρούσε μια εγκληματική ομάδα που έκλεβε τις πιστωτικές κάρτες μεθυσμένων θαμώνων και άδειαζε τους λογαριασμούς τους!

Οι επτά δράστες που εκμεταλλεύονταν τους πελάτες με μειωμένη αντίληψη λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ και αφαιρούσαν τις τραπεζικές κάρτες τους θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για κλοπές και ληστείες σε βαθμό κακουργήματος!

Πρόκειται για μία υπόθεση που εξιχνιάστηκε πριν από δύο χρόνια (στις 8 Σεπτεμβρίου 2018), έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Ρόδου και θα εκδικαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με κατηγορουμένους τρεις Ελληνες και τέσσερις αλλοδαπούς.

Οι δύο -ηλικίας 48 και 47 ετών- ήταν συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης και είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και οι υπόλοιποι πέντε -τρεις άντρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 25 έως 49 ετών- ήταν εργαζόμενοι στα καταστήματα αυτά.

Κωδικός

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι άδειαζαν τις τραπεζικές κάρτες των πελατών τους, τις οποίες έπαιρναν μαζί με τον κωδικό ασφαλείας από τα θύματα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση μέθης τους. Κατόπιν, έκαναν οικονομικές συναλλαγές, χρεώσεις ή αναλήψεις χρηματικών ποσών. Στις απολογίες τους και οι επτά συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 20 περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων και αντικειμένων.

Τρεις διαπράχθηκαν το καλοκαίρι του 2017, ενώ οι υπόλοιπες από τον Μάιο ως τις αρχές Αυγούστου του 2018. Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία μηχανήματα POS, ένα φιαλίδιο με υγρό άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 36 γραμμαρίων, ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εσωτερικού χώρου καταστήματος και 7.531 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This