Τσάκωσαν τον Παππά με την… μπουκιά στο στόμα – Η Ουκρανή χήρα και τα…σκουπίδια που τον πρόδωσαν

Oι έρευνες των αστυνομικών έξω από το ισόγειο στου Ζωγράφου

Must Read

Στις Φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου τον έκρυβε μια 52χρονη Ουκρανή με ελληνική υπηκοότητα, η οποία ήταν μάλιστα υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Το ασημί τζιπ της αυτοκινητοπομπής της ΕΛ.ΑΣ. που μετέφερε στο Εφετείο το στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης μπήκε στο γκαράζ του κτιρίου από την πλευρά της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως λίγο πριν από τις 12 χθες το μεσημέρι. Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στον τέταρτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, για να του επιδοθεί το φυλακιστήριο ώστε να εκτελεστεί η ποινή του, προτού επιβιβαστεί πάλι στο τζιπ της Αντιτρομοκρατικής για να πάρει τον δρόμο για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού. Εκεί κρατούνται και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Μαλανδρίνου, όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Εντύπωση προκάλεσε η αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου που ήταν το Νο 2 στην ιεραρχία της οργάνωσης. Oπως μπορεί να διακρίνει κανείς στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, στο διάστημα των εννέα μηνών που κρυβόταν στο σπίτι της 52χρονης ομοϊδεάτισσάς του Ιρίνα Κρουσενίτσκα ο 60χρονος πήρε αρκετά κιλά, ενώ ξύρισε και το μούσι του.

«Περαστικός»

«Συνελήφθη χτες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρήστος Παππάς, κρατήθηκε στην Αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση. Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο κέντρο κράτησης Δομοκού» δήλωσε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, ενώ συμπλήρωσε: «Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Hθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει, μαθαίνω, ένα γράμμα, αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα». Ωστόσο, η δήλωσή του αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με πληροφορίες που θέλουν τον υπ’ αριθμόν δύο της οργάνωσης να κρυβόταν στο διαμέρισμα της 28ης Οκτωβρίου από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία γνώριζε εδώ και δύο εβδομάδες πως στο ισόγειο διαμέρισμα της Ελληνοουκρανής χρυσαυγίτισσας κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς. Μάλιστα, αστυνομικοί έψαξαν μέχρι και τα σκουπίδια για να διαπιστώσουν αν ήταν όντως εκεί ο δραπέτης υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Oταν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο κρησφύγετό του, τον πέτυχαν κυριολεκτικά με την… μπουκιά στο στόμα! Στη θέα των πάνοπλων αντρών της Αντιτρομοκρατικής ο Παππάς δεν προέβαλε αντίσταση, αντιθέτως ήταν ψύχραιμος και το μόνο που είπε ήταν: «Εντάξει, παιδιά, τελείωσε, έρχομαι… Αλλά να ξέρετε ότι μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…»

Η ομοϊδεάτισσα ουκρανή χήρα και τα σκουπίδια που τον πρόδωσαν

Πολιτογραφημένη Ελληνίδα με ενεργό ακροδεξιά δραστηριότητα, αφού υπήρξε στο παρελθόν και υποψήφια στη Γ’ Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, Ελληνική Αυγή για την Αθήνα, είναι η 52χρονη από την Ουκρανία η οποία έκρυβε τον Χρήστο Παππά.

Πληροφορίες θέλουν την 52χρονη Ιρίνα Κρουσενίτσκα να ήταν παντρεμένη με Eλληνα, ο οποίος απεβίωσε πριν από ενάμιση χρόνο. Σε εκείνον ανήκε και το ισόγειο σπίτι της οδού 28ης Οκτωβρίου, στου Ζωγράφου, όπου φέρεται ότι είχε βρει καταφύγιο ο φυγόποινος χρυσαυγίτης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 60χρονου, ο εντολέας του γνώριζε την 52χρονη «περίπου έναν χρόνο, όχι παραπάνω». Το διάστημα των περίπου 10 ημερών που η Αστυνομία είχε θέσει υπό παρακολούθηση το κρησφύγετο στου Ζωγράφου η Κρουσενίτσκα έβγαινε μόνο για να πάει βόλτα τον σκύλο της, ενώ κρατούσε ερμητικά κλειστά τα παράθυρα του σπιτιού της. Παρόλα αυτά, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να φτάσουν σε εκείνη, ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα σε 300 άτομα που είχαν βάλει στο «μικροσκόπιό» τους λόγω των σχέσεών τους με τον Χρήστο Παππά. Eνα στοιχείο που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η 52χρονη έκρυβε τον Παππά ήταν και ότι οι προμήθειες και τα απορρίμματά της δεν αντιστοιχούσαν σε αυτά ενός ατόμου, αν και έμενε μόνη, χωρίς να έχει παιδιά, συγγενείς ή φίλους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η 52χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος της άσκησε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και την παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο , το οποίο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (3 εκτιτέοι και 27 με αναστολή). Η κατηγορουμένη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Στην απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε ότι υπέθαλπτε τον Παππά και υποστήριξε ότι η παραμονή του στο διαμέρισμα ήταν προσωρινή, καθώς την επισκέφτηκε ξαφνικά χθες και η ίδια δεν σκέφτηκε να ειδοποιήσει τις Aρχές. «Hρθε επίσκεψη για να φάμε» ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This