«Στο κάδρο» ένα ακόμα «Rich Kid», διοργανωτής του πάρτι – Ρίχνει «φως» στον σκοτεινό ιστό η 17χρονη φίλη της Γεωργίας

Πάει για συμπληρωματική κατάθεση η Γεωργία - Που βρίσκονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Must Read

Το κουβάρι που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού της Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μοιάζει να έχει πολλές άκρες.

Όσο περισσότερα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια, τόσο συνεχίζει να επιβεβαιώνεται αυτό που είχε αναφέρει το newsbreak.gr εξαρχής: η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, ή κυκλώματος μαστροπείας, ή κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών.

Όπως να το ονομάσει κανείς, η ουσία είναι πως η υπόθεση έχει τεράστιες διαστάσεις και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για το κύκλωμα.

Τι κατέθεσε η 17χρονη

Όπως είπε και η Γεωργία Μπίκα στη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για τα όσα συνέβησαν το αφόρητο για εκείνη βράδυ, στο πάρτι είχε πάει μαζί με μια 17χρονη φίλη της.

Η ανήλικη περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια το τι είδε και τι άκουσε, ενώ είναι αυτή που τοποθέτησε και το περιπολικό στο ξενοδοχείο τη βραδιά του καταγγελλόμενου βιασμού.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, την οποία μετέφερε το newsit.gr όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο τους τηλεφώνησε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε κάνει την πρόσκληση για το πάρτι και τους είπε να πάνε σε συγκεκριμένη σουίτα. Εκεί, σύμφωνα με τη 17χρονη βρίσκονταν 13 άτομα, τα περισσότερα γυναίκες, που όπως είπε «έμοιαζαν με βίζιτες» και πρόσθεσε πως δεν ήξερε κανέναν.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος

Λίγο μετά η ανήλικη λέει ότι η Γεωργία ήταν μεθυσμένη και πως ξεκίνησαν να φύγουν, με μια γνωστή τους, αλλά η 24χρονη παρέμεινε και περίμενε τον Μάνο Παπαδόπουλο για να την ξαναπάει στο πάρτι και πως θα έκλεινε δωμάτιο στο ξενοδοχείο να κοιμηθεί αφού δεν  μπορούσε να οδηγήσει.

Την επόμενη μέρα (σ.σ. Πρωτοχρονιά), η Γεωργία την πήρε τηλέφωνο το απόγευμα και της είπε το τι είχε συμβεί. Αποκάλυψε ακόμα η 17χρονη, ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος την είχε φλερτάρει λίγο καιρό πριν και με μηνύματα και κατ ιδίαν, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Αναλυτικά η κατάθεση της 17χρονης:

«Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια […] στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο […] της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο ο οποίος από ότι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι. Αυτός είπε μετά την αλλαγή (σ.σ. του χρόνου). Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 ήμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο».

«Εκεί ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε – έξι. Εγώ με το που μπήκα στο χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη. Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ΜΙΑ»

«Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δε κατάφερα να την μεταπείσω κι αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης ότι δεν θα οδηγήσει αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

«Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από τη Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού. Εγώ θέλω να προσθέσω πως ο Μάνος πριν 1-1,5 μήνα είχε φλερτάρει κι εμένα και κατ ιδίαν και με μηνύματα χωρίς ανταπόκριση. Τέλος θέλω να προσθέσω πως λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: ‘Τι φοβάστε αφού είμαι εγώ εδώ!’ αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο Μάνος της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα».

«Η μουσική έπαιζε με ηχείο και Bluetooth και η ένταση της ήταν μέτρια ως χαμηλή. Όταν φύγαμε από το πάρτι δεν χαιρετήσαμε κανένα ούτε ρώτησε κάποιος που πάμε. Εγώ πέραν του Μάνου που γνώριζα δεν ήξερα κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο. Δεν περνούσα καλά και δεν έδωσα σημασία στα πρόσωπα που ήταν στο πάρτι. Επίσης δεν ήπια το παραμικρό».

Άφαντος ο Μάνος Παπαδόπουλος – Τι κατέθεσε για τον διοργανωτή του πάρτι

Ο άνθρωπος που προσκάλεσε τη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι και φέρεται να είχε κάνει και μια ανάρτηση στην οποία παραδεχόταν τα πάντα έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με το Star, η κατάθεση που έδωσε στις Αρχές είναι αποκαλυπτική και «βάζει στο κάδρο» για πρώτη φορά και τον διοργανωτή του πάρτι, τον άνθρωπο που νοίκιασε το δωμάτιο, με τα αρχικά Π.Κ.

Πρόκειται για γόνο επιχειρηματικής οικογένειας και ο Παπαδόπουλος κατέθεσε σχετικά: «Ο άνθρωπος αυτός με παίρνει τηλέφωνο μια εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά και με ενημερώνει ότι θα ανέβει μαζί με την παρέα του στη Θεσσαλονίκη για να αλλάξει το χρόνο». Στην παρέα του σύμφωνα με το Star, ήταν ο κατηγορούμενος Βασίλης Λεβέντης και ο αδελφός του Ευαγόρας.

Ευαγόρας και Βασίλης Λεβέντης

Σύμφωνα με την κατάθεση του μετρ, στις 30/12 συναντήθηκαν κι εκεί τον ενημέρωσε ο Π.Κ. ότι θα κάνει πάρτι για την αλλαγή του χρόνου στο δωμάτιό του. «Στο πάρτι στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει ο Π.Κ. πήγα στις 00:30 μαζί με φίλες μου. Πήρα τηλέφωνο τη Γεωργία και της είπα να έρθει. Ήρθε με μια φίλη της περίπου στις 02:30 και κάθισαν περίπου μια ώρα. Μέσα στο πάρτι ήταν 8 άτομα», ισχυρίστηκε και αρνήθηκε ότι έγινε χρήση ναρκωτικών ουσιών και ότι γνώριζε από πριν τον κατηγορούμενο.

Καταθέτει ξανά την Παρασκευή η Γεωργία

Την τέταρτη κατάθεσή της θα δώσει στην Ανακρίτρια την προσεχή Παρασκευή η Γεωργία Μπίκα και σύμφωνα με  πληροφορίες μαζί θα είναι και ψυχολόγος.

Εκτός από το τι έγινε και τι θυμάται η 24χρονη από το βράδυ του βιασμού της, θα εξεταστεί ακόμα το αν υπήρξε καθυστέρηση, ή αργοπορία από πλευράς αστυνομικών Αρχών στον χειρισμό της καταγγελίας της.

https://youtu.be/a64k5CQ39eQ

«Δεν τέθηκε από εμάς ζήτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου»

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Θανάσης Ζιώγας θέλησε να κάνει κάποιες διευκρινίσεις για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και το τι εξελίξεις υπάρχουν.

Ξεκαθάρισε πως η ιατροδικαστική εξέταση έγινε το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου και σχολίασε: «Θα μπορούσε να γίνει και πιο γρήγορα. Το περιστατικό έγινε την Πρωτοχρονιά, η καταγγελία το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για παραλείψεις».

Όσο για τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης της 24χρονης τα οποία θα δείξουν αν είχε ναρκωθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ.Ζιώγας τόνισε: «Με ενημέρωσαν από το ανακριτικό γραφείο ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, από τις οποίες θα προκύπτει και εάν της χορηγήθηκε κάποια ουσία» και πρόσθεσε πως το δείγμα έχει σταλεί σε εργαστήριο της Ελβετίας για πλήρη διερεύνηση.

Όσο για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που ζητήθηκε από την Εισαγγελία, ο δικηγόρος ανέφερε ότι την Παρασκευή θα κατατεθούν στοιχεία: «Δεν τέθηκε από εμάς ζήτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Την Παρασκευή που θα γίνει συμπληρωματική κατάθεση από την 24χρονη, θα καταθέσουμε φωτοτυπίες με τα μηνύματα στο κινητό της και με τις κλήσεις που έγιναν το επίμαχο διάστημα, γιατί αυτό έχει αξία, διότι κάποιος την κάλεσε να γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο».

Οι άλλες καταγγελίες και το κύκλωμα μαστροπείας

Ο κ.Ζιώγας ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες βιασμού με παρόμοιο τρόπο, είπε σχετικά:

«Πίστεψα και εγώ ότι υπάρχει ένα κύκλωμα και δεν πιστεύω ότι η υπόθεση της Γεωργίας ήταν η μοναδική. Έκανα και εγώ έκκληση να βγουν και να μιλήσουν όσοι τυχόν είχαν ανάλογες εμπειρίες στο παρελθόν. Χθες κάλεσαν στο γραφείο μου δύο γυναίκες, σήμερα δέχθηκα και άλλα τηλεφωνήματα σχετικά. Μου καταγγέλλουν συναφή περιστατικά και εγώ δεν έκανα ερωτήσεις, αλλά τις παρέπεμψα στις Αρχές, λέγοντας τους και ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση για αυτές, προκειμένου να μιλήσουν στην Δικαιοσύνη».

Όταν ρωτήθηκε για το αν αυτά τα τηλεφωνήματα σχετίζονται με τα πρόσωπα που καταγγέλλονται από την 24χρονη, είπε: «Νομίζω έχουν συνάφεια αυτές οι καταγγελίες και θα αξιολογηθούν από τις Αρχές. Στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από τις Αρχές, είναι πιθανό να προκύψει κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νομικός Νίκος Διαλυνάς ο οποίος μίλησε επίσης στον ΑΝΤ1 για την ύπαρξη κυκλώματος και έκανε λόγο για «αλλαγή της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη. «Η κοκαΐνη με τα πάρτι σε σπίτια είναι ο πυρήνας μιας κατάστασης στην οποία πέφτουν θύματα νεαρές κοπέλες», σχολίασε και επικαλέστηκε σχετικές καταγγελίες που του έχουν γίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This