Το κράτος ανέλαβε τα έξοδα της υπεράσπισης των δολοφόνων του επτάχρονου Ανδρέα στην Κυψέλη

Αυτεπάγγελτος ο διορισμός του συνηγόρου υπεράσπισης του Πολωνού

Must Read

Ο Αλέξανδρος Φίλιος, συνήγορος υπεράσπισης του Πολωνού δολοφόνου, ο οποίος σε συνεργασία με τη σύντροφό του και μάνα του παιδιού σκότωσε τον επτάχρονο Ανδρέα στην Κυψέλη (και έκρυβαν τη σορό του επί πέντε χρόνια), ξεκαθάρισε πως έχει διοριστεί από το κράτος και «πρέπει να κάνω το καθήκον μου. Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα υπεράσπισης».

Ο αποτροπιασμός και το σοκ όλης της κοινωνίας για την φρικιαστική υπόθεση που αποκαλύφθηκε είναι δικαιολογημένος με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες κακοποίησης και δολοφονίας του παιδιού, τα οποί δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους.

Μονωτική ταινία στο στόμα το μικρού Ανδρέα επειδή ήταν «άτακτος», καθημερινά βασανιστήρια ακόμα και με τανάλια, πλήρης αδιαφορία και ανοχή της μάνας, η οποία δεν κατάλαβε λέει τίποτα για το φόνο… επειδή έπαιζε στον υπολογιστή, αλλά δεν είχε κάνει νωρίτερα και τίποτα για να σταματήσει την κακοποίηση των παιδιών της (εκτός του Ανδρέα, υπήρχε και η μικρή Ιωάννα η οποία γλίτωσε πηγαίνοντας σε ανάδοχη οικογένεια)… Αδιανόητα πράγματα…

https://youtu.be/LwLp9pACPK0

«Το κράτος ανέλαβε τα έξοδα της υπεράσπισης των κατηγορούμενων»

Είπε ο κ.Φίλιος χαρακτηριστικά για τον αυτεπάγγελτο διορισμό του (σ.σ. το κράτος διορίζει συνήγορο υπεράσπισης όταν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλον δικηγόρο):

«Να ξέρετε ότι προβληματίστηκα έντονα πριν αναλάβω την υπόθεση και διορίστηκα αναγκαστικά, με πήρε τηλέφωνο η κυρία Ανακρίτρια… Η αστυνομία λειτούργησε, η δικαιοσύνη λειτούργησε και μέσα στα πλαίσια της δικαιοσύνης είναι και το ιερό δικαίωμα της υπεράσπισης. Το κράτος ανέλαβε τα έξοδα της υπεράσπισης των κατηγορούμενων … Δικαιούνται κι αυτοί οι άνθρωποι υπεράσπισης».

Ο κ.Φίλιος με εμφανή τη συναισθηματική δυσκολία του να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της υπόθεσης, είπε ότι μίλησε ελάχιστα με τον πελάτη του πριν μπουν στο γραφείο της ανακρίτριας, καθώς ήταν αυστηρά φρουρούμενος. «Ήταν φρικιαστικές οι καταστάσεις που ζήσαμε. Ήταν μια συγκλονιστική μακρόχρονη ανάκριση. Ήταν πραγματικά από τις πιο δύσκολες στην καριέρα μου…».

Αυτό που μπόρεσε να πει ο δικηγόρος του Πολωνού, ήταν πως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης «ήταν συνεχώς δακρυσμένος και έκλαιγε, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Κι επειδή είμαι ο υπερασπιστής του δεν μπορώ να εκφέρω οτιδήποτε άλλο, καταλάβατε… Την προσωπική μου άποψη δεν μπορώ να την εκφέρω. Απλώς σας μεταφέρω κάποια γεγονότα».

https://youtu.be/aRjUF0XIGHQ

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This