Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 231.400 ευρώ, 2 πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, 6 πιστόλια, 2 περίστροφα και 2 καραμπίνες

Must Read

Στη σύλληψη πέντε μελών συμμορίας που είχε ληστέψει χρηματαποστολή στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι προχώρησε η Αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές της Ηλιούπολης, του Κορυδαλλού, του Αγίου Δημητρίου και της Παιανίας.

Μέσα σε λίγες ώρες το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να εξιχνιάσει την συγκεκριμένη ληστεία και να συλλάβει τα πέντε μέλη της, ηλικίας 46, 48, 49, 51 και 53 ετών, που είχαν αφαιρέσει ποσό 230.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 3 ληστείες σε χρηματαποστολές, 2 κλοπές αυτοκινήτων και 2 κλοπές μοτοσυκλετών.

Επιπλέον προέκυψε, ότι ένας εκ των συλληφθέντων το 2012, μαζί με συνεργούς, είχαν διαπράξει δύο ληστείες σε τράπεζα στην Καλαμάτα και σε γραφεία εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, κατά των οποίων δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, προκαλώντας στη πρώτη περίπτωση τον σοβαρό τραυματισμό τριών αστυνομικών, ενώ στη δεύτερη προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 231.400 ευρώ, 2 πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, 6 πιστόλια, 2 περίστροφα, 2 καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, πυροκροτητές, εκρηκτικές ύλες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγετικά μαχαίρια, αλεξίσφαιρα, χρονόμετρα, φορητοί ασύρματοι, διαρρηκτικά εργαλεία και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

«Οφείλω να επισημάνω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα, ειδικό σχεδιασμό, υψηλό επαγγελματισμό και επιχειρησιακή ικανότητα, μεταξύ άλλων, έχει σημειώσει μια σειρά εξιχνιάσεων σε σημαντικές υποθέσεις, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη όπως η σύλληψη των δραστών ληστείας σε χρηματαποστολή στην Αθήνα, μέσα σε λίγες ώρες», τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης κατά τη σημερινή παρουσίαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This