Ιατροδικαστής Λέων: «Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο» – Επιβεβαιώνεται το σενάριο και για τα δύο πρώτα παιδιά

«Η κεταμίνη μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος»

Must Read

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας ήταν το επιστέγασμα σε έναν πρώτο κύκλο ερευνών και συμπερασμάτων για την υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών της.

Θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση της επανεξέτασης των θανάτων και των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, για να διαπιστωθεί, ή να επιβεβαιωθεί, ότι ο θάνατός τους προήλθε επίσης από εγκληματική ενέργεια.

Στο άκουσμα της ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος με τις απόψεις του και τις αναρτήσεις του «φωτογράφιζε» τη μητέρα ως ένοχη, σχολίασε στην ΕΡΤ:

«Κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν μπροστά έκαναν τη δουλειά τους και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες ότι κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο και υπάρχουν άνθρωποι που εξιχνιάζουν όλα αυτά τα θέματα … Είναι πολλά που γίνονται και δεν λέγονται. Η επιστήμη μας είναι λίγο ευαίσθητη γιατί σημασία έχει το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον κ.Λέων η κεταμίνη, η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, χορηγήθηκε με «θανατηφόρο πρόθεση», ενώ πρόσθεσε: «Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια … Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι εξωγενής παράγοντας επέδρασε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έχουμε συγκεκριμένη ουσία την κεταμίνη, που χορηγήθηκε εκτός θεραπευτικού σχήματος και προφανώς τη χορήγησε ο δράστης».

Και εξήγησε: «Μία ουσία όπως η κεταμίνη, που είναι αναισθητικό μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας , που έχει μια παραπληγία δεν μπορεί να αντιδράσει σωματικά, αλλά μπορεί να φωνάξει».

Μάλιστα, ο έμπειρος ιατροδικαστής έβαλε στο κάδρο και τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών: «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This