Ψυχίατρος για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Εγωκεντρική, που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο»

«Με τον εαυτό της στο επίκεντρο εργαλειοποιεί τα παιδιά»

Must Read

Για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μίλησε ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο οποίος τόνισε πως η 33χρονη έχει οριακή διαταραχή προσωπικότητας και αστάθεια στο συναίσθημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, πρόκειται «μια γυναίκα εγωκεντρική, που θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο» και η ανθρωποκτονία του παιδιού (ή των παιδιών αν αποδειχθεί ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στη Μαλένα και στην Ίριδα) έγινε λόγω αυτής της διαταραχής.


«Οι ανθρωποκτονίες γονιών στα παιδιά είναι ένα φαινόμενο διεθνές. Πάντα βρίσκουμε ως παρονομαστή διαταραχές της προσωπικότητας. Θέλουν να έχουν την προσοχή όλων, να βρίσκονται στο επίκεντρο, νιώθουν οι ίδιοι ότι είναι θύματα που θέλουν να εκδικηθούν τον υπόλοιπο κόσμο ή τον σύντροφο που απειλεί ότι θα φύγει», σχολίασε στο Mega ο ψυχίατρος.

Και συμπλήρωσε: «Τα άτομα με παρόμοιες διαταραχές προσωπικότητας βάζουν τον εαυτό τους στο επίκεντρο και οι πράξεις σκοπεύουν στο να τους καταστήσουν κέντρο της προσοχής. Με τον εαυτό τους στο επίκεντρο εργαλειοποιούν τα παιδιά».

Σε ερώτηση για το περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου και το γιατί δεν είχε καταλάβει κάτι, ο κ. Παπαδημητριάδης απάντησε: «Πολλές φορές το περιβάλλον γύρω από τα άτομα αυτά δεν αντιλαμβάνεται ή παραλείπει ενέργειες που γίνονται με μακιαβελικό τρόπο στο παρασκήνιο. Πολλές φορές το περιβάλλον έχει παγιδευτεί γιατί πέφτει θύμα της προσωπικότητας του άλλου».

Νωρίτερα, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, είχε αποκαλύψει ότι οι γιατροί είχαν προσπαθήσει να πείσουν την 33χρονη μητέρα να δεχτεί ψυχολογική στήριξη, αλλά παρενέβη ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This