Υπόθεση θανάτων Πάτρας: Κόντρα ιατροδικαστών για τα ευρήματα σε Μαλένα και Ίριδα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα - Μπαλάκι οι ευθύνες

Must Read

Σε ένα θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών, το οποίο αναφέρει ουσιαστικά και ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια, έρχεται να προστεθεί και μία κόντρα μετατόπισης ευθυνών μεταξύ Αγγελικής Τσιόλας και Αντιγόνης Μητσέλου.

Μπαλάκι οι ευθύνες για τα ευρήματα που δεν εντοπίστηκαν 

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην παθολογοανατόμο, Α.Μητσέλου και στην ιατροδικαστή Α. Τσιόλα για το αν υπήρξαν παραλείψεις και από ποιον στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας. Οι δύο γιατροί πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών η μία στην άλλη, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσον έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα. Οι διαφωνίες ξεκίνησαν μετά το πόρισμα που κατέληξε ότι η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία.

Αγγελική Τσιόλα και Αντιγόνη Μητσέλου, οι οποίες ασχολήθηκαν με τον θάνατο της Ίριδας, βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση. Η κ. Μητσέλου ήταν η παθολογοανατόμος, η οποία είχε καταλήξει ότι η έξι μηνών Ίριδα πέθανε από αγενεσία φλεβόκομβου, ενώ η Αγγελική Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής που συνέταξε το πόρισμα για τον θάνατο του βρέφους, προσθέτοντας σε αυτό και το πνευμονικό οίδημα.

Την κόντρα άνοιξε η κ. Μητσέλου, μιλώντας στο Live News. Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα άφησε αιχμές για την κ. Τσιόλα λέγοντας: Πάτρα: «Σε λίγο θα μας πουν ότι η Τζωρτζίνα σκότωσε την Ίριδα. Η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει. Ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της», δήλωσε, τονίζοντας πως η ίδια είχε κάνει λόγο για ασφυξία και πως οι ιατροδικαστές ΚαρακούκηςΚαλόγρηας στο πόρισμά της, συμφωνούν με τα δικά της ευρήματα.

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, το μυοκάρδιο και τους πνεύμονες, τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος», τόνισε.

Η αιχμηρή απάντηση της Αγγελικής Τσιόλα

Η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα από την άλλη αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση στην κ. Μητσέλου. «Ίριδα και Τζωρτζίνα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Έχω να πω μόνο τούτο. Η κυρία Μητσέλου με το εύρημά της, έθεσε από μόνη της αιτία θανάτου (αγενεσία φλεβοκόμβου)», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This