Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Ληστεία αλά… «ροζ πάνθηρας» με λεία διαμάντι 500.000 ευρώ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο διαρρήκτης, ο οποίος τρύπωσε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι μιας ευκατάστατης Βολιώτισσας με σκοπό να τη «γδύσει». Ενώ έψαχνε για χρήματα και κοσμήματα, αντίκρισε ένα πετράδι μεγάλης αξίας, η φήμη του οποίου συναγωνίζεται εκείνη του περίφημου «Ροζ Πάνθηρα», του κινηματογραφικού διαμαντιού που αναζητούσε ο Πίτερ Σέλερς ως επιθεωρητής Κλουζό!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η άτυχη Βολιώτισσα, το μόνο που της άφησε ο διαρρήκτης για να θυμάται το κειμήλιο, το οποίο της κληροδότησε η οικογένειά της, ήταν το πιστοποιητικό αξίας του, σύμφωνα με το οποίο αξίζει μισό εκατομμύριο ευρώ!

Το θύμα είχε κάνει το λάθος να αφήσει τον πολύτιμο λίθο μέσα σε ένα συρτάρι της σιφονιέρας του. Ο διαρρήκτης, ο οποίος εισέβαλε νύχτα στο σπίτι, δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την τεράστια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Έτσι, άρπαξε το μεγάλης αξίας πετράδι και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό. Μόλις η κάτοχος του πολύτιμου λίθου άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και μπήκε μέσα, δεν αντιλήφθηκε κάτι περίεργο, καθώς όλα τα αντικείμενα ήταν στη θέση τους.

Όταν, όμως, κοίταξε μέσα στο συρτάρι όπου φύλαγε τη σπάνια πέτρα, ένιωσε να τη λούζει κρύος ιδρώτας, καθώς διαπίστωσε ότι είχε κάνει φτερά ο πολύτιμος λίθος. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, κατήγγειλε την κλοπή στην Αστυνομία, η οποία άρχισε έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα τελευταία 24ωρα στον Βόλο έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών. Η αρχή έγινε νύχτα Τετάρτης προς ξημερώματα Πέμπτης, όταν άγνωστοι εισέβαλαν σε επιχείρηση με χαρτικά είδη και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 42.000 ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα διαρρήκτες «μπούκαραν» σε ένα σπίτι στο κέντρο της πόλης και ξάφρισαν ό, τι υπήρχε μέσα, από κοσμήματα μεγάλης αξίας μέχρι χρυσές λίρες. Μεγάλη ψυχρολουσία δέχθηκε και μια επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης.

Επιστρέφοντας στο σπίτι της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, διαπίστωσε ότι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει περίπου 60.000 ευρώ από τις εισπράξεις, όμως για άγνωστο λόγο δεν είχαν αγγίξει ένα ποσό της τάξης των 16.000 ευρώ. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν αν οι υποθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους, καθώς οι κλοπές συνέβησαν σε μικρό διάστημα η μία από την άλλη. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να προκύπτει ότι οι υποθέσεις σχετίζονται, καθώς διαφέρει ο τρόπος δράσης των θρασύτατων διαρρηκτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ