Ποια ήταν τα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Βάρη – Τα ναρκωτικά, οι φατρίες και το συμβόλαιο θανάτου

Must Read

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη μαφιόζικη εκτέλεση των δύο ατόμων στην ταβέρνα της Βάρης βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ένα Σλοβένο και έναν Μαυροβούνιο, οι οποίοι είχαν βγει για φαγητό με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σερβικών Μέσων, οι δολοφονίες ήταν στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο.

Τα δύο θύματα ήταν ηγετικά μέλη της φατρίας που αποκαλείται «Σκάλιαρι» και σύμφωνα με ρεπορτάζ ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέφαν Σταμάτοβιτς.

Για τον πρώτο εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2016 για απόπειρα δολοφονίας. Η «Σκάλιαρι» αποτελεί μία από τις δύο ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις του Μαυροβουνίου και ως κύρια αντίπαλο έχει την φατρία «Καβάτσκι».

Οι δύο φατρίες ήταν αρχικά μία μεγάλη, η οποία έδρευε στην πόλη Κότορ. Κύρια ενασχόληση της φατρίας ήταν η διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη, τα οποία έφερνε λαθραία από τη Νότια Αμερική. Το 2014, όμως, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια, η μαφία του Κότορ διασπάστηκε στις δύο επιμέρους φατρίες.

Έκτοτε ξέσπασε εμφύλιος μεταξύ των δύο οργανώσεων, που έχει επιφέρει μέσα σε μία πενταετία πάνω από 40 εκτελέσεις μελών εκ των οποίων οι περισσότερες διαπράχθηκαν στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Ολα έγιναν μέσα σε μισό λεπτό όταν οι εκτελεστές εισέβαλαν στην ταβέρνα κρατώντας πυροβόλο όπλο κι άρχισαν να ρίχνουν στους δυο άνδρες, τους οποίους κυριολεκτικά γάζωσαν.

Οι δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κασκόλ και κουκούλες, μπήκαν στο κατάστημα λίγο μετά τις 18:30 χθες το απόγευμα την ώρα που στο εσωτερικό του βρίσκονταν τουλάχιστον έξι παρέες πελατών.

Προσέγγισαν την παρέα των δύο ανδρών, υποψήφιων στόχων, που καθόντουσαν μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους. Τουλάχιστον δύο από αυτούς, χωρίς ενδοιασμούς έβγαλαν πυροβόλα όπλα και πυροβόλησαν τουλάχιστον 10 φορές εναντίον τους από κοντινή απόσταση στοχεύοντας τα θύματα στα κεφάλια και τα στήθη, ενώ οι άλλοι δύο εμφανώς οπλισμένοι επιτηρούσαν τους υπόλοιπους θαμώνες, ως ομάδα υποστήριξης των δολοφόνων.

Όταν τα θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο πάτωμα εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβιβάστηκαν σε μαύρο όχημα και διέφυγαν αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Οι τέσσερις δράστες φορούσαν κουκούλες και καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού.

Μετά την επίθεση και εκμεταλλευόμενοι τον πανικό που επικράτησε, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι μαρτυρίες

Άτομα που είχαν δει τα θύματα, αναφέρουν πως εμφανίζονταν ευκατάστατα, ενώ στην συγκεκριμένη οικογενειακή ταβέρνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που φαίνεται να γνώριζαν και οι δράστες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν καταθέσεις από όλους τους θαμώνες του καταστήματος, τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με τη σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά του 44χρονου Σλοβένου, αλλά και την τραυματισμένη σύζυγο του δεύτερου θύματος από το Μαυροβούνιο, ωστόσο βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ και  κατέστη αδύνατο.

Παράλληλα θα προβούν σε κατ’ οίκων έρευνες των θυμάτων εξετάζοντας ευρήματα και στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ ανασύρουν τους φακέλους τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχαν απασχολήσεις ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές. Θα επιχειρήσουν μέσα από το πρόσφατο παρελθόν να διαπιστώσουν αν είχαν δεχτεί απειλές ή είχαν… διάφορες, ικανές και σοβαρές για να αποτελέσουν κίνητρο της άγριας δολοφονίας τους μπροστά στα μάτια συζύγων και παιδιών τους.

Δείτε επίσης: Σπείρα έστησε «αλυσίδα» επαγγελματικών εργαστηρίων κάνναβης! (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This