Χειροπέδες σε μια οργανωμένη συμμορία που είχε μετατρέψει τον Λόφο Στρέφη και ένα διαμέρισμα στα Εξάρχεια σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Πέμπτης 8 Μαΐου 2026.
Μετά από μήνες διακριτικής παρακολούθησης, οι αρχές εξάρθρωσαν την ομάδα που αποτελούνταν από τέσσερις νεαρούς αλλοδαπούς και μια 35χρονη γυναίκα, οι οποίοι θησαύριζαν πουλώντας δόσεις θανάτου στην καρδιά της Αθήνας. Οι συλληφθέντες δεν δίστασαν μάλιστα να ασκήσουν βία κατά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εφόδου, επιβαρύνοντας τη θέση τους με επιπλέον κατηγορίες.
Το «delivery» της 35χρονης και η κρυψώνα στη γλάστρα
Η συμμορία δρούσε με δύο παράλληλες μεθόδους, λειτουργώντας τόσο ως κατάστημα όσο και ως υπαίθριο δίκτυο διανομής. Στο διαμέρισμα-βάση της οδού Εξαρχείων, οι αγοραστές έμπαιναν για λίγα δευτερόλεπτα και έφευγαν με τα ναρκωτικά στα χέρια. Την ίδια ώρα, η 35χρονη μετέφερε τις ουσίες μέσα στην τσάντα της στον Λόφο Στρέφη, όπου γινόταν η περαιτέρω διανομή υπό δρακόντεια μέτρα αντιπαρακολούθησης.
Η εφευρετικότητά τους εξαντλήθηκε στο να θάψουν σχεδόν 50 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») μέσα σε μια γλάστρα σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας, ενώ είχαν κρύψει ζυγαριές ακριβείας ακόμη και στα κάγκελα της περίφραξης του Λόφου.
Επιχείρηση από ΟΠΚΕ και «ΔΡΑΣΗ»
Η επιχείρηση σχεδιάστηκε από το Τμήμα Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών και εκτελέστηκε με τη συνδρομή των ομάδων ΟΠΚΕ και «ΔΡΑΣΗ», οι οποίες εισέβαλαν στο ορμητήριο των κακοποιών. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, μετρητά και πλήθος κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνταν για τις συνεννοήσεις της συμμορίας.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και διακίνηση, με την αστυνομία να ξεκαθαρίζει ότι η εκκαθάριση των δημόσιων χώρων από τα κυκλώματα των αλλοδαπών και των συνεργών τους αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την ασφάλεια των πολιτών.
Δείτε επίσης:
- Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ
- Ρόδος: Κοινωνική λειτουργός κατηγορείται για απόκρυψη στοιχείων σε υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου
- Αυστηρά μέτρα στην μεταγωγή του 54χρονου και της συζύγου του στον Κορυδαλλό – Κρατούνται σε ειδικά κελιά







