Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το μεσημέρι της Τρίτης 19/5 σε κατοίκους της Αττικής η παρουσία έντονης οσμής αερίου που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου.
Τα «προβληματικά» σημεία
Το φαινόμενο καταγράφεται κυρίως στα νότια προάστια και κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, με κατοίκους να αναφέρουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Παλαιό Φάληρο, ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα.
Αναφορές υπήρξαν επίσης και από πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, μεταξύ αυτών ο Νέος Κόσμος και η Καλλιθέα, όπως επίσης και ο Άγιος Δημήτρος και η Νέα Σμύρνη, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία των πολιτών.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν και για πιο κεντρικά σημεία όπως η περιοχή του Πανεπιστημίου, αλλά και τολ Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο.
Επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική προκειμένου να αναφέρουν το περιστατικό.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει διαρροή και πού εντοπίζεται.
Πάντως εξαιτίας του περιστατικού έχουν εκκενωθεί προληπτικά επιχειρήσεις,γραφεία καθώς και σχολεία. Στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και της Καλλιθέας υπάρχει ενημέρωση για προληπτική εκκένωση.
Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.
Τι λένε δήμαρχοι
Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, μιλώντας στο Newsbomb, ανέφερε:
«Δώσαμε οδηγία στους διευθυντές των σχολείων, εφόσον κρίνουν ότι η μυρωδιά είναι έντονη, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες και να εκκενώσουν τα σχολεία. Η οσμή ήταν ιδιαίτερα έντονη, γι’ αυτό και εκκενώθηκε το Δημαρχείο για περίπου μισή ώρα, ενώ προχωρήσαμε και στο κλείσιμο των παροχών αερίου. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει κανονικά στις θέσεις τους».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης είπε στην πηγή:
«Δεν πρόκειται για φυσικό αέριο. Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε από πού προέρχεται η οσμή».
Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης
«Έντονη δυσάρεστη οσμή παρατηρείται την τελευταία ώρα στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στους Δήμους Νέας Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Αλίμου. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων η οσμή δεν προέρχεται από διαρροή φυσικού αερίου.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ενημερώσει τους φορείς της Πολιτείας (Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας) προκειμένου να διαπιστωθεί για τι ακριβώς πρόκειται.
Από την υπηρεσία του ΠΕΡΠΑ (Περιορισμός Ρύπανσης και Εξοικονόμηση Πετρελαίου & Αερίου) πάντως έχει δοθεί η διαβεβαίωση προς τον Δήμο ότι η οσμή δεν είναι αποτέλεσμα επικίνδυνης περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Η μέχρι τώρα σύσταση είναι η παραμονή σε χώρους με κλειστά παράθυρα».







