Τα «παράδοξα» της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων: Ανοίγουν νυχτερινά κέντρα και λαϊβάδικα, αλλά όχι οι… ντισκοτέκ!

Must Read

Εσωτερικοί χώροι εστίασης, μπαρ, ίντερνετ καφέ, νυχτερινά κέντρα, μαγαζιά με ζωντανή μουσική, γυμναστήρια, μουσική στις παραλίες και πολλές άλλες δραστηριότητες ανοίγουν σταδιακά εντός του Ιουνίου, αρχής γενομένης από το Σάββατο 06/06.

Δεν λείπουν, βέβαια, τα παράδοξα, καθώς επαναλειτουργούν μεν τα νυχτερινά κέντρα και τα κυλικεία, όχι όμως οι ντισκοτέκ και τα σχολικά κυλικεία. Συνολικά, στο έκτο και το έβδομο στάδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, από τις 6 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή, και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Την ερχόμενη Δεύτερα 8 Ιουνίου επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρα διασκέδασης με μουσική (όπως νάιτ κλαμπ, μπουάτ, μπαρ), αλλά και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Μάλιστα, στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών, θα επιτρέπονται η πώληση αλκοόλ, η μουσική και η παρασκευή φαγητού.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν, μεταξύ άλλων, τα καταλύματα διακοπών και τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας, οι δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων, όπως και τα γυμναστήρια, ενώ τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ανοίγουν οι χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά.

Για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας. Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων και καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων, από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα. Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται το 1,5 μέτρο, ενώ συστήνεται, όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Όσον αφορά τα κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους, ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως. Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης, δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2 τ.μ., και, επιπροσθέτως, θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

Αναβάλλεται «επ’ αόριστον» η επανεκκίνησή τους

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες των οποίων η επανεκκίνηση δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά.

Πρόκειται για τις ακόλουθες:

  • υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)
  • δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (σε κλειστούς χώρους)
  • υπηρεσίες που παρέχονται από Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)
  • υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού
  • υπηρεσίες καζίνου
  • υπηρεσίες χαρτοπαικτικής λέσχης
  • υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This