Κυριακή 20/6/2021

Ένας στους δύο Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στη Γιάννα και την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Ένας στους δύο Έλληνες αξιολογεί ήδη αρνητικά το έργο της διαβόητης «Επιτροπής 2021» που έχει συσταθεί υπό τη Γιάννα Αγγελοπούλου για τον πανηγυρικό εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Τα ευρήματα σχετικής πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία Interview για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα ισοδυναμούν με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς το 50% των ερωτηθέντων, έχοντας προφανώς υπόψη το ανυπέρβλητο πλιάτσικο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου έκοβε κι έραβε η… «εθνική Γιάννα», κρίνει αρνητικά το (έως σήμερα ανύπαρκτο…) «έργο» της επιτροπής, ενώ μόλις το 21% απαντά αμήχανα στη σχετική ερώτηση «θετικά και μάλλον θετικά».

Την ίδια στιγμή, ενδεικτικό της παγερής αδιαφορίας των πολιτών για τις επικείμενες «γαλαζοαίματες» φιέστες, από τις οποίες έχει εξοβελιστεί ό,τι καλλιεργεί τη φιλοπατρία, είναι το γεγονός ότι το εντυπωσιακό 29% δηλώνει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη της επιτροπής!

Τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, απευθύνοντας ηχηρό μήνυμα σε κάποιους «απρόθυμους των Αθηνών», τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83%), ενώ εξίσου σημαντικό ποσοστό (56%), γεγονός αυτόχρημα άκρως ενθαρρυντικό, δηλώνει ότι επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 βουλευτών για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις απειλές της – ένδειξη που υποδεικνύει εμμέσως την αναγκαιότητα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, όπως αξιώνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα από 4 έως 9 Ιουνίου 2020, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται κατά 20,8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,7%. Έπονται ΚΙΝ.ΑΛ. (6,8%), ΚΚΕ (4,4%), Ελληνική Λύση (4,6%) και ΜέΡΑ25 (3,3%).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ