3-7-2020

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας από τον «Μεγάλο Περίπατο»

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας  λόγω των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο» του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Η κίνηση έχει «χτυπήσει» κόκκινο, όπως και τα νεύρα των οδηγών που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους και είναι εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Συγκεκριμένα, αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα σε όλες τις εισόδους προς κέντρο, στην άνοδο της Συγγρού από τον Αγιο Σώστη, στην Καλλιρρόης και την Αλεξάνδρας.

Επιπλέον, μποτιλιάρισμα υπάρχει στην εθνική από Λένορμαν μέχρι και το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και στην κάθοδο από την Κηφισιά μέχρι το ύψος του Περιστερίου. Κυκλοφοριακό χάος στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Κυριακή, η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Αθήνα, έχει επεκταθεί και στην οδό Πανεπιστημίου.

Το σχέδιο για τον «Μεγάλο Περίπατο»

Το σχέδιο του δήμου  περιλαμβάνει έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένο με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που θα καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Στη νέα Πανεπιστημίου, δημιουργείται πεζόδρομος και λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσω μαζικής μεταφοράς, καθώς και ποδηλατόδρομος μήκους 900 μ. Παράλληλα, περιορίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020, η Πανεπιστημίου αλλάζει όψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ