ΕΕΤΤ: Άμεση ανάκληση συσκευών smartphone από την αγορά, λόγω υψηλής ακτινοβολίας

Must Read

Την άμεση απαγόρευση διαθεσιμότητας, την απόσυρση από την αγορά, αλλά και την ανάκληση όλων των συσκευών smartphones της μάρκας LEAGOO S8 ανακοίνωσε η ΕΕΤΤ. 

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι, με βάση τον έλεγχο που διενήργησε ο γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR), στο πλαίσιο εποπτείας της αγοράς ραδιοεξοπλισμού (βλ. Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/53/ΕΕ, που έχει ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη με το Π.Δ. 98/2017), αποσύρονται από την αγορά οι συσκευές smartphone τύπου LEAGOO S8, καθότι οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι εκπομπές ακτινοβολίας τους υπερβαίνουν τις επιτρεπόμενες τιμές.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η επιβολή των εν λόγω μέτρων θεωρείται δικαιολογημένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφαρμόζεται αμελλητί από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., στο πλαίσιο της ενωσιακής διαδικασίας προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Υπερβαίνουν το εγκεκριμένο όριο

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο LEAGOO S8, το οποίο διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία LEAGOO Intelligence Co. Ltd., μετά από μετρήσεις διαπιστευμένου εργαστηρίου για λογαριασμό της γαλλικής Αρχής, βρέθηκε ότι δεν συμμορφώνεται με την απαίτηση του άρθρου 3.1.α της ως άνω Οδηγίας. Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις της ANFR αποκάλυψαν τιμές που υπερβαίνουν το εγκεκριμένο ρυθμιστικό όριο του Ρυθμού Ειδικής Απορρόφησης (SAR) κορμού των 2W/kg, καθώς το SAR του τηλεφώνου LEAGOO S8 έχει μετρηθεί στα 2,39 W/Kg.

Η ΕΕΤΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους για να μάθουν τους όρους επιστροφής του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This