«Πνίγηκε» από τις καταιγίδες η Δυτική Ελλάδα

Must Read

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, με τους πυροσβέστες να προχωρούν σε δεκάδες απεγκλωβισμούς ατόμων.

Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Δυο άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητο, καθώς και 6 άτομα από υπόγεια σπιτιών, ενώ ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στο νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στο Δρέπανο στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των υδάτων και συσσώρευση φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα. Από νυχτερινό κέντρο χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν 58 άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Η πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρεί με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 12 οχήματα.

Κλειστοί δρόμοι λόγω των προβλημάτων

Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά 4 ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση 3 ατόμων από σπίτι.

Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος, η πυροσβεστική επιχειρεί με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, από τις 04:35 της 14/07/2019, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν κλειστές: η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η σήραγγα της Ιονίας Οδού στο ύψος της Μακύνειας στο ρεύμα προς Ιωάννινα από το 8ο χλμ έως 9,5ο χλμ, καθώς και η παλαιά Εθνική οδός Ρίου – Αντιρρίου στο 2ο χλμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This