Παρασκευή 7/5/2021

Πως κάθε περιφέρεια της Ελλάδας θα έχει και τη δική της αυτόνομη τουριστική ταυτότητα

Σχέδιο για διάχυση του τουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας παρουσίασε τις βασικές αρχές της νομοθετικής παρέμβασης που στοχεύει στην πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, κάνοντας  λόγο για ολική ανατροπή του μοντέλου και της δομής των Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού του υπουργείου. Οι ΠΥΤ μετατρέπονται σε τοπικά και περιφερειακά στρατηγεία τουριστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Κόνσολας περιέγραψε τους εννέα στόχους του νομοσχεδίου, που θα πάρει σύντομα τον δρόμο προς τη Βουλή, προβλέποντας, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση κινήτρων επιχειρηματικής δραστηριότητας στον περιφερειακό τουριστικό τομέα και τη δημιουργία Μονάδας One stop shop για τις τουριστικές επενδύσεις σε κάθε περιφέρεια.

«Θέλουμε να βάλουμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης. Θέλουμε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας, να αποκτήσει κάθε περιφέρεια τη δική της αυτόνομη τουριστική ταυτότητα, το δικό της brand» τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ