Με υποχρεωτική μάσκα και τα παιδιά στα νηπιαγωγεία

Must Read

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται στην εφαρμογή του αυτό το μέτρο, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την υποχρεωτική μάσκα και στα νηπιαγωγεία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανακοίνωσε ότι η επιστημονική ομάδα των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες δηλαδή από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο και το υπουργείο Παιδείας το αποδέχθηκε: «Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς της επιτροπής», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι όλα τα μέτρα θα ανακοινωθούν αναλυτικά την Δευτέρα 24 Αυγούστου. 

Μάσκες σε παιδιά 4-5 ετών;

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως, χωρίς όμως να αναλύει κατά πόσο είναι εφικτό παιδάκια 4-5 ετών να παραμένουν τόσες ώρες φορώντας μάσκα. Ούτε φυσικά θίχτηκε το γεγονός ότι με αυτό το δεδομένο και αφού οι μάσκες δεν είναι δωρεάν, οι γονείς πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, ακόμα και αυτά στις πρώτες τάξεις των δημοτικών, με τουλάχιστον 3-4 μάσκες στην τσάντα τους, σε περίπτωση που τη βγάλουν για να φάνε, ή πέσει κάτω κλπ.

Εξεταστική και πανεπιστημιακά μαθήματα

Όσον αφορά τα  πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως εκείνη του Ιουνίου, με τα πανεπιστήμια δηλαδή να επιλέγουν τον τρόπο εξέτασης. Επιπλέον, οι φοιτητές θα ξεκινήσουν τα μαθήματα τους με διαλέξεις έως 50 άτομα, αλλά εκείνες που συγκεντρώνουν περισσότερους, θα γίνονται εξ αποστάσεως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This