Σάββατο 12/6/2021

Τα παιδιά παίζουν ανέμελα στις παιδικές χαρές λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα με υποχρεωτική μάσκα

Μια «ανάσα» πριν χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία, η πλειοψηφία των αδειούχων γονιών έχει επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές και αναμένει με αγωνία την τελική απόφαση για τα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στην παρουσίαση του σχεδιασμού για τη νέα σχολική χρονιά ότι η 7η Σεπτεμβρίου που ορίστηκε ως επίσημη ημερομηνία ενδέχεται να αναβληθεί στην περίπτωση που η διασπορά των κρουσμάτων του κορωνοϊού συνεχίσει την ανοδική πορεία που φαίνεται να καταγράφει από τις αρχές Αυγούστου.

Χωρίς να προβλέπεται μέχρι στιγμής μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη ή παραχώρηση επιπλέον αιθουσών, οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα στην αίθουσα που διεξάγεται η παράδοση και στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, ενώ στους εξωτερικούς και στο μάθημα της γυμναστικής θα είναι προαιρετική.

Οι αναλύσεις και οι ανταρσίες

Η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο σε γονείς που έσπευσαν να καταδικάσουν τον περιορισμό αλλά και σε εκπαιδευτικούς, κυρίως της προσχολικής αγωγής, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι είναι ανέφικτο να επιτευχθεί ο κανονισμός σε τόσο νεαρές ηλικίες. Από την άλλη όψη του νομίσματος, ειδικοί τοποθετήθηκαν υπέρ της χρήσης της μάσκας και στα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω, υποστηρίζοντας ότι μαθαίνουν πολύ εύκολα να αφομοιώνουν τις οδηγίες, πολλές φορές πιο εύκολα από τους ενήλικες. Ξεκαθαρίζουν δε, ότι η χρήση μάσκας προστατεύει από τη γρίπη, τον κορωνοϊό αλλά και άλλες ιογενείς λοιμώξεις, χωρίς να επιβαρύνει το αναπνευστικό σύστημα ή να επηρεάζει το οξυγόνο στον οργανισμό.

Την ίδια στιγμή που όλα αυτά αναλύονται νυχθημερόν από επιστήμονες στα ΜΜΕ, έως και από πολίτες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα παιδιά απολαμβάνουν ξέγνοιαστες στιγμές σε πάρκα και παιδικές χαρές, σκορπώντας χαρά και αθωότητα σε κάθε πλατεία της Ελλάδας.

Ποιος θα καταφέρει άλλωστε να «φρενάρει» τον παιδικό τους αυθορμητισμό και την άγνοια κινδύνου, μετά το μάθημα· στο προαύλιο, στο διάλειμμα, στο άλσος; Πόσο θα ρεαλιστικό είναι άραγε αυτό το μέτρο;

Φωτογραφίες: Άλσος Περιστερίου, 26/8/20

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ