Πέμπτη 17/6/2021

Ο δικηγόρος από τη Μύκονο αρνείται ότι έσπασε την καραντίνα: «Είναι όλα ψέμματα»

Πλήρη άγνοια δηλώνει ότι είχε ο δικηγόρος από τη Μύκονο, που καλείται να πληρώσει 5.000 ευρώ ως πρόστιμο, για το «σπάσιμο» της καραντίνας. 

Ο Στέλιος Γκαρίπης, υποστήριξε ότι δεν ήταν σε καραντίνα, καθώς κανένας -όπως είπε- δεν τον ενημέρωσε, ούτε υποβλήθηκε σε κάποιο τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ δεν είχε πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι σε προορισμό, που να δικαιολογεί την καραντίνα.

Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει με το ξενοδοχείο αναφοράς, ο ίδιος υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που διαθέτει κατοικία τόσο στη Μύκονο, όσο και την Αθήνα δεν απαιτείται ο περιορισμός σε ξενοδοχείο αναφοράς.

«Ενημερώθηκα από τον βοηθό αξιωματικό υπηρεσίας για τηλεφωνική καταγγελία για συνωστισμό σε beach bar στην περιοχή Παράγκα Μυκόνου ατόμου με στοιχεία Γκαρίπης Στυλιανός, δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στη Μύκονο απέναντι από την ανωτέρω επιχείρηση και μπορεί να μας στείλει φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα καταγγελόμενα του ενώ, μπορεί να προσέλθει και στην υπηρεσίας μας αν κριθεί απαραίτητο» αναφέρει ο αστυνομικός του Τμήματος Μυκόνου στην κατάθεσή του.

Όπως περιέγραψε, ήταν γύρω στις 21:00 όταν ο δικηγόρος προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα αυτοβούλως, με σκοπό να επιβεβαιώσει την παραμονή του στη Μύκονο. «Ευρισκόμενος στην υπηρεσία μας εξακριβώθηκε ότι με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι από 25.8.20 ηλεκτρονικοί πίνακες οι οποίοι εμπεριέχουν άτομα που έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να επιτηρηθούν για την τήρηση του μέτρου και σύμφωνα με αυτούς στην υπ’αριθμόν 2 γραμμή με στοιχεία ανα στήλη, ημερομηνία λήψης δειγμάτων 22.8.20 με ονοματεπώνυμο Garips Stylianos χώρα προέλευσης Πορτογαλία – Βίλαμούρα, στις πληροφορίας ότι βρίσκεται ήδη σε ξενοδοχείο αναφοράς (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του ξενοδοχείου) στην Αθήνα ως στενή επαφή» εξηγεί στη συνέχεια ο αξιωματικός.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζει πως: «Μετά την τηλεφωνική καταγγελία μου για τις παραβιάσεις των όρων του τοπικού lockdown στη Μύκονο από το εστιατόριο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) με βάση τα stories που δημοσιεύονται στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram από τους θαμώνες και στα οποία εμφανίζονται εκατοντάδες όρθιων ατόμων να χορεύουν και να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα, δέχθηκα πολλαπλές κλήσεις από απόκρυψη και από το τηλέφωνο του αστυνομικού τμήματος Μυκόνου προκειμένου να μεταβώ στο beach bar και να παρακολουθήσω τον έλεγχο του καταστήματος. Στις εύλογες απορίες μου για ποιο λόγο πρέπει να μεταβώ στο εκεί και ποιος έδωσε την εντολή να μου ζητηθεί κάτι τέτοιο, φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση. Μετέβην ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου προκειμένου να αποκαλύψω για μία ακόμη φορά τις παράνομες μεθοδεύσεις. Αρχικά μου ανακοινώθηκε πως πρέπει να συλληφθώ γιατί είμαι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκομαι σε καραντίνα».

Όπως υποστήριξε, ζήτησε να του επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ στη συνέχεια του γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο και δραπέτευσε. «Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες» επεσήμανε ο δικηγόρος.

Τέλος, ο δικηγόρος αιτήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν οι ψευδείς πληροφορίες που αναφέρει ο αστυνόμος για δήθεν εισαγωγή του και δραπέτευσή του από το ξενοδοχείο καραντίνας, όπως επίσης και ο τρόπος, με τον οποίο ενημερώθηκε πως έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα. «Για ποιο λόγο, αν είχα τεθεί σε καραντίνα, οι αστυνόμοι Μυκόνου μου ζητούσαν να μεταβώ στο beach bar όπου βρισκόταν ορδές θαμώνων; Μήπως για να μου «φορτώσουν» τυχόν κρούσματα καταλήγει ο δικηγόρος σε ότι αφορά τα αιτήματά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ