Ο κορωνοϊός βάζει στον «πάγο» την αναζήτηση φοιτητικής στέγης στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη θεωρείται «φοιτητομάνα», η ζήτηση για φοιτητική στέγη είναι υποτονική και αυτό απασχολεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τους μεσίτες, που τα προηγούμενα χρόνια έδιναν «μάχη» για να εξασφαλίσουν ένα ακίνητο προς ενοικίαση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Θεσσαλονίκης Άγγελος Πασαλίδης εκτιμά πως λόγω της επίπτωσης που έχει στην οικονομική ζωή η πανδημία αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, «η μίσθωση φοιτητικής στέγης ουσιαστικά θα πάρει παράταση».

Ο κ. Πασαλίδης πρόσθεσε πως «για διαμέρισμα ενός δωματίου, με σάλα και κουζίνα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αν ήταν διαμορφωμένο για Airbnb, οι ιδιοκτήτες ζητάνε ως και 700 ευρώ τον μήνα, όταν μια γκαρσονιέρα μη επιπλωμένη νοικιάζεται γύρω στα 380-400 ευρώ. Εάν το σπίτι διαθέτει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου, το μίσθωμα ανεβαίνει».

Μια γκαρσονιέρα σε περιοχές των Αμπελοκήπων, της Ξηροκρήνης, της Σταυρούπολης νοικιάζεται κοντά στα 250 ευρώ, ίσως 280-300, αν είναι επιπλωμένη και διαθέτει θέρμανση με φυσικό αέριο. Η ζήτηση από πλευράς φοιτητών, που φέτος ακόμη δεν εκδηλώθηκε, είναι για τις περιοχές πλησιέστερα στον σιδηροδρομικό σταθμό και στον τερματικό του ΟΑΣΘ.

Ανάρπαστη είναι η στέγη στις ιδιωτικές εστίες. Μια γκαρσονιέρα των περίπου 30-35 τ.μ. νοικιάζεται από 400 ως 450 ευρώ, ενώ διαμερίσματα με δύο χώρους στα 500 ευρώ και άνω. Όμως στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται όλοι οι λογαριασμοί, γρήγορο internet, φύλαξη του κτιρίου, ενώ όταν πρόκειται για ολόκληρα κτίρια που έχουν μετατραπεί σε εστίες, τότε υπάρχουν και κοινόχρηστοι χώροι συνάθροισης κ.λπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This