Κυριακή 13/6/2021

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα! Εξερράγη το σύστημα ψύξης- θέρμανσης σε κτίριο του Υπ. Υγείας

Το πρωί της Δευτέρας (07/09/2020) εξερράγη, το σύστημα ψύξης- θέρμανσης στο κτίριο που στεγάζεται η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ-ΝΠΔΔ).

Σύμφωνα με τους εργαζομένους της υπηρεσίας, ο φύλακας όπως συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα, πήγε και έθετε τον μηχανισμό σε λειτουργία. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο μηχανισμός αυτός εξερράγη, έχοντας ως αποτέλεσμα την εκτόξευση μεταλλικού αντικειμένου τύπου οβίδας μήκους πήχη ανδρός και πάχους πήχη 3 ανδρών, στα 5 μέτρα, συντρίβοντας τον πίνακα ελέγχου και ΑΦΗΣ του συστήματος. Ευτυχώς ο φύλακας είχε απομακρυνθεί από εκείνο το σημείο ειδάλλως θα είχε πληγεί θανάσιμα.

Το γεγονός αυτό δεν εξέπληξε κανέναν καθώς, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, ο μηχανισμός αυτός είναι πολύ παλιός και θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί εδώ και πολύ καιρό, κάτι το οποίο γνώριζε και η ίδια η διοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον χειμώνα του διαστήματος 2017-2018 είχε διαπιστωθεί διαρροή του φυσικού αερίου και για αυτό τον λόγο το διέκοψαν. Άλλωστε κατά περιόδους διακόπτεται η λειτουργία του με αποτέλεσμα να αφήνει τους εργαζόμενους πλήρως εκτεθειμένους στην ζέστη ή το κρύο. Ενώ ακόμα και όταν λειτουργεί η απόδοσή του είναι πολύ χαμηλή.

Το κτίριο όπου στεγάζεται η ΕΚΑΠΥ ΝΠΔΔ , χαρακτηρίζεται ως «ερείπιο» καθώς πολλά είναι τα βιοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όπως: ασανσέρ που δεν λειτουργούν καθόλου, ασανσέρ με αμφίβολη λειτουργία όπου οι εγκλωβισμοί για κάποιο διάστημα ήταν συχνότατοι, ανεπαρκής φωτισμός, έλλειψη καθαριότητας, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μακράν απέχουσες από τα πρότυπα λειτουργίας ασφαλείας, παραθυρόφυλλα σκεβρωμένα που δεν ανοίγουν με κενά μεταξύ τους , υαλοπίνακες που κρατιούνται «στο αέρα», όροφοι-αποθήκες κατοικίες εντόμων και τρωκτικών είναι η εικόνα της υπηρεσίας από το 2014 όπου εγκαταστάθηκε μέχρι σήμερα. Ενώ οι πρόσφατοι σεισμοί έχουν αφήσει τα σημάδια τους στους γκρεμισμένους σοβάδες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ