Τετάρτη 28/7/2021

«Μαύρα» Χριστούγεννα στα Τρίκαλα: «Λουκέτο» στον περίφημο Μύλο των Ξωτικών φέτος, εξαιτίας της πανδημίας

Κλειστές θα κρατήσει τις πύλες του φέτος τα Χριστούγεννα ο περίφημος «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Αν και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξετάζονταν διάφορα σενάρια ώστε να λειτουργήσει με μέτρα προστασίας, με δεδομένο ότι ο χώρος είναι μεγάλος και ανοιχτός, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τελικά.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου το ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η διοργάνωση, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Πάντως, επειδή αναμενόταν να συμβεί κάτι τέτοιο, το οποίο θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στην περιοχή των Τρικάλων, η δημοτική αρχή επεξεργάζεται εδώ και μήνες εναλλακτικά σενάρια για τις ημέρες των Χριστουγέννων, όπως η δημιουργία μικρών γιορτινών γωνιών στο κέντρο της πόλης.

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο

Πέρσι, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, ο Μύλος των Ξωτικών έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ μικροί και μεγάλοι έφταναν στη θεσσαλική πόλη από κάθε σημείο της Ελλάδας για να δώσουν το «παρών» στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού.

Ο Μύλος των Ξωτικών δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 και έγινε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, το οποίο επί εννέα συνεχή έτη πρόσφερε μαγευτικές και αξέχαστες στιγμές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ