Ζευγάρι από το Βόλο έλαβε επιταγή 2.400 δολαρίων με υπογραφή… Τραμπ

Must Read

Δεν πίστευε στα μάτια του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από τον Βόλο, όταν ο ταχυδρόμος του παρέδωσε ένα φάκελο, μέσα στον οποίο υπήρχαν δύο επιταγές των 1.200 δολαρίων η καθεμία, με υπογραφή Ντόναλντ Τραμπ.

Όχι δεν προκειται περί φάρσας. Στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, προϋπολογισμού δύο τρις. δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, επωφελήθηκε και ο 72χρονος Βολιώτης, ο οποίος το 1970 πήγε στην Αμερική, προκειμένου να εργαστεί σε θέση που του εξασφάλισε ο αδερφός του που ήταν οικονομικός μετανάστης εκεί, σε εταιρεία αλουμινίου.

Δέκα χρόνια διέμεινε και εργάστηκε στην Αμερική. Εκεί γνώρισε την σύζυγό του που έχει καταγωγή από την Κάλυμνο, παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο τους παιδί. Επέστρεψαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο, όπου έκαναν και δεύτερο παιδί.

Η οικογένεια διαμένει από τις αρχές 1980 στον Βόλο, φαίνεται όμως ότι η δεκαετία της εργασιακής τους ζωής στις ΗΠΑ δεν σβήστηκε από τα προγράμματα τήρησης αρχείων των αμερικανικών αρχών. Μάλιστα ο 72χρονος κύριος εξακολουθεί να λαμβάνει μικρό ποσό, περίπου 350 δολάρια τον μήνα, ως σύνταξη για τη δεκαετία που εργάστηκε στις ΗΠΑ.

Η αποστολή των επιταγών σε πολίτες εκτός Αμερικής φαίνεται να έχει γίνει μέσω του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης για πολίτες που εργάστηκαν έστω και για λίγα χρόνια στην αμερικανική ήπειρο. Ως αποτέλεσμα, ο Ν.Π. έλαβε έναν φάκελο, στον οποίο εσωκλειόταν το τσεκ, που είχε το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν η αρμόδια διεύθυνση του αντίστοιχου υπουργείου Οικονομικών στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου στο πλαίσιο του μεγαλύτερου πακέτου διάσωσης στην αμερικανική ιστορία η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να στείλει επιταγές βοηθήματα των 1.200 δολαρίων σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως και 75.000 δολάρια και των 2.400 δολαρίων σε ζευγάρια εργαζομένων με διπλάσιο ετήσιο εισόδημα. Κάποιες από αυτές έφθασαν από την άλλη άκρη της Γης και στον Βόλο δίνοντας οικονομική ανάσα στους παραλήπτες τους.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, οι επιταγές, στις οποίες απεικονίζεται το Άγαλμα της Ελευθερίας, έχουν την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Χρωστούσαμε και μας ήρθε… κουτί»

«Αυτά τα χρήματα μού ήρθαν κουτί! Ηταν δώρο. Χρωστούσαμε με τη σύζυγό μου ένα ποσό, το οποίο επιστρέψαμε και μας έχουν περισσέψει κιόλας για να καλύψουμε ανάγκες μας», είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This