Αλβανός θόλωσε από τη ζήλια και έστειλε τον αντίζηλο του στο αναπηρικό καροτσάκι

Must Read

Θόλωσε από ζήλια Αλβανός μηχανικός μοτοσικλετών και οδηγός-αναβάτης αγώνων μοτοσικλετών, όταν η 22χρονη τότε, πρώην σύντροφός του, σύναψε σχέση με άλλον.

Όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν ο μηχανικός μοτοσικλετών με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος είχε στην κατοχή του συνεργείο μοτοσικλετών στον Πειραιά, χώρισε με την 22χρονη σύντροφό του και έμαθε πως εκείνη βρήκε άλλον αντικαταστάτη. Τότε ο ίδιος άρχισε να βρίζει την πρώην του αλλά και τον αντίζηλο του.

Ένα βράδυ του Μαρτίου, το ζευγάρι είχε πάει σε ένα ισόγειο διαμέρισμα ενός φιλικού ζευγαριού στην Αθήνα για φαγητό, ο αλλοδαπός το έμαθε κι άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον αντικαταστάτη του, να τον βρίζει και να τον απειλεί. Πάνω στην κουβέντα ο αλλοδαπός του είπε:«βγες έξω, να σε δω», εκείνος βγήκε και τότε του επιτέθηκε ο αλλοδαπός με άλλους δύο άντρες και μ’ ένα μεγάλο σιδερένιο λοστό άρχισε να τον χτυπάει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Οι υπόλοιποι οι οποίοι ήταν μέσα στο διαμέρισμα δεν μπορούσαν να βγουν, καθώς ένας από τους τρεις κρατούσε την πόρτα από την έξω πλευρά, έτσι ώστε να μην μπορεί να ανοίξει.

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναγράφεται το εξής: «αφού τον έριξαν κάτω τον χτυπούσαν στο κεφάλι με τα χέρια, με τα πόδια και με ένα μεγάλο σιδερένιο λοστό, που είχαν μαζί τους, ο οποίος άλλαζε χέρια και τον χτυπούσαν και οι τρεις άνδρες».

Αφού τον άφησαν αιμόφυρτο στο πάτωμα οι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ ο αλλοδαπός απήγαγε την πρώην κοπέλα του προκειμένου να μην καταθέσει στην αστυνομία.

Όσον αφορά τον αντίζηλο του, ο οποίος είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό όπου και διασωληνώθηκε καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν «γενικευμένο εγκεφαλικό οίδημα, μικρό κάταγμα κροταφικού και κεφαλαιοματώματος, συλλογή (ορ) ιγμορείου – αιμοιγμορείου, ωτορρογία και κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στη ΜΕΘ, σε επανειλημμένες απόπειρες, αποσωλήνωσης, εμφάνιζε έντονα συγχυτικοδιεργετικά φαινόμενα». Ένα μήνα αργότερα αποσωληνώθηκε.

Σύμφωνα με αναφορές ο αντίζηλος του αλλοδαπού «δεν είχε αίσθηση του χώρου, δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, διότι δεν είχε ισορροπία, είχε πτώση της ακοής από το ένα αυτί σε ποσοστό 50%, δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι του και να περπατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα» με αποτέλεσμα να εξέλθει από το νοσοκομείο με καροτσάκι.

Τρία χρόνια αργότερα εντοπίστηκε ο δράστης και όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, ο ίδιος άρχισε πριν τη δίκη, τις απειλές κατά των μαρτύρων, για να μην καταθέσουν την αλήθεια για το περιστατικό. Οι μάρτυρες επειδή φοβόντουσαν άρχισαν να δίνουν αόριστες καταθέσεις με τη δικαιολογία ότι έχει περάσει καιρός και δεν θυμούνται καλά τι έγινε στην πραγματικότητα. Παρουσίαζαν οι μάρτυρες φαινόμενα «απροθυμίας λόγω φόβου», όπως αναφέρει η αρεοπαγιτική απόφαση.

Συγκεκριμένα ένας μάρτυρας ανέφερε ότι «φοβάμαι, γιατί ό,τι έκαναν στον (αντικαταστάτη), μπορεί να το κάνουν και σε μένα, μπορεί για εκδίκηση να έρθουν να χτυπήσουν και εμάς, έχω δύο παιδιά».

Ενώ ο αλλοδαπός μετά από τέσσερα χρόνια παντρεύτηκε και έκανε έναν γιο και μία κόρη, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε κάθειρξη 10 ετών για κακουργηματική απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών «ο κατηγορούμενος κινούμενος από ερωτική ζήλια οργάνωσε σχέδιο εξόντωσης του αντίζηλου» ενώ αναφέρεται ότι «οι τρεις δράστες, εγκατέλειψαν τον παθόντα, που κείτονταν σοβαρά τραυματισμένος στο δάπεδο, ο οποίος δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και από τα αυτιά του έτρεχαν αίματα, δίχως να του παράσχουν κάποια βοήθεια, με μοναδικό στόχο να εξαφανισθούν γρήγορα και να μην γίνουν αντιληπτοί από τρίτους».

Στην συνέχεια ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση για έλλειψη της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά απορρίφθηκε το αίτημα του ως αβάσιμο.

Αντίθετα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ΜΟΔ, καθώς ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει μικρότερες ποινές για το επίμαχο αδίκημα. Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι πρέπει να διαγραφεί η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για 3 έτη που του επιβλήθηκε, καθόσον η εν λόγω ποινή έχει πλέον καταργηθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This