Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μάσκες από εταιρεία αλουμινίου! Γιατί, για να «θωρακίσουν» τα παιδιά απέναντι στον κορωνοϊό;

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την περασμένη εβδομάδα η ΚΕΔΕ ανέθεσε την κατασκευή μέρους της ποσότητας των μασκών που θα μοιράζονταν στα σχολεία σε τρεις εταιρείες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η Exalco ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου, η οποία ανέλαβε να παρασκευάσει πάνω από 320.000 μάσκες έναντι 1,12 ευρώ για κάθε μία από αυτές.

Για την ιστορία, οι άλλες δύο εταιρίες είναι οι «ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ» και «ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ».

Βιομηχανία αλουμινίου. Βιομηχανία αλουμινίου. Το γράφουμε δύο φορές για να μη νομίζει κανείς ότι είναι λάθος. Μάσκες λοιπόν, κατασκευασμένες από μια βιομηχανία αλουμινίου.

Καταρχήν, τι σχέση έχει μια επιχείρηση που ασχολείται με το αλουμίνιο, με τα υφάσματα και δη με τα υφάσματα που θα βάλουν στο πρόσωπό τους παιδιά, άρα πρέπει οι προδιαγραφές και η ποιότητα να είναι υψηλού επιπέδου; Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, καμία σχέση.

Κατά δεύτερον, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο, ο ιδιοκτήτης της Exalco Γιάννης Καντώνιας, είναι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Όσο και να θες να μείνεις καλόπιστος, το μυαλό… τρέχει μόνο του.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι η προμήθεια των μασκών στα σχολεία αποδείχθηκε μέγα φιάσκο που εξέθεσε τους τσαπατσούλικους (στην καλύτερη περίπτωση) χειρισμούς της κυβέρνησης. Η λέξη «σκάνδαλο», πιθανόν ακολουθεί. Και δικαίως.

Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.της 7ης Σεπτεμβρίου 2020:

Πρακτικά συνεδρίαση ΚΕΔΕ

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ