Τετάρτη 16/6/2021

Μετά από 15 χρόνια… Επιτέλους! Έτοιμος ο νέος αεροδιάδρομος στο «Μακεδονία»

Έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια, που χρειάστηκαν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις για να κατασκευάσουν τον νέο αεροδιάδρομο προσαπογειώσεων «10-28» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αυτός είναι πλέον πραγματικότητα!

Υποδέχεται, μάλιστα, και τα πρώτα μεγάλα αεροπλάνα που έρχονται στην πόλη, ενώ η πρώτη πτήση ήταν της Olympic Airways, που πραγματοποίησε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Με το έργο αυτό, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανήκει στην κρατική γερμανική εταιρία Fraport, δύναται να υποδέχεται μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών, ενώ εξασφαλίζει και βελτιωμένες συνθήκες κατά τις διαδικασίες προσγειώσεων και απογειώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους μελετητές του έργου, ο νέος διάδρομος εξασφαλίζει εναλλακτική πρόσβαση στο αεροδρόμιο τους μήνες κατά τους οποίους οι νεφώσεις «ταλαιπωρούν» πληρώματα και επιβάτες.

Στην πράξη επιμηκύνθηκε ο διάδρομος κατά 1.046 μέτρα. Πλέον καθίστανται εφικτές και οι υπερατλαντικές πτήσεις, δεδομένου ότι διατίθεται πια το σύστημα ILS, που διευκολύνει την προσγείωση σε συνθήκες ομίχλης.

*φωτό από: https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ