Μετά από 15 χρόνια… Επιτέλους! Έτοιμος ο νέος αεροδιάδρομος στο «Μακεδονία»

Must Read

Έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια, που χρειάστηκαν οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις για να κατασκευάσουν τον νέο αεροδιάδρομο προσαπογειώσεων «10-28» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αυτός είναι πλέον πραγματικότητα!

Υποδέχεται, μάλιστα, και τα πρώτα μεγάλα αεροπλάνα που έρχονται στην πόλη, ενώ η πρώτη πτήση ήταν της Olympic Airways, που πραγματοποίησε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Με το έργο αυτό, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανήκει στην κρατική γερμανική εταιρία Fraport, δύναται να υποδέχεται μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών, ενώ εξασφαλίζει και βελτιωμένες συνθήκες κατά τις διαδικασίες προσγειώσεων και απογειώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους μελετητές του έργου, ο νέος διάδρομος εξασφαλίζει εναλλακτική πρόσβαση στο αεροδρόμιο τους μήνες κατά τους οποίους οι νεφώσεις «ταλαιπωρούν» πληρώματα και επιβάτες.

Στην πράξη επιμηκύνθηκε ο διάδρομος κατά 1.046 μέτρα. Πλέον καθίστανται εφικτές και οι υπερατλαντικές πτήσεις, δεδομένου ότι διατίθεται πια το σύστημα ILS, που διευκολύνει την προσγείωση σε συνθήκες ομίχλης.

*φωτό από: https://www.facebook.com/OmorfaTaxidia

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This