Δευτέρα 10/5/2021

Ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» το Άγιο Όρος! Σε κρίσιμη κατάσταση μοναχός-Σύναξη της Ιερέας Κοινότητας για εκτίμηση της κατάστασης

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η διασπορά του φονικού ιού στο Άγιο όρος που έχει προκαλέσει έκδηλη ανησυχία στους μοναχούς, ύστερα από τη γνωστοποίηση οτι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα κρούσματα σε μονές και σκήτες.

Μάλιστα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στον Άθω για την διενέργεια ελέγχων και εκφράζονται φόβοι διασποράς του ιού καθώς, παρά το γεγονός ότι το Άγιον Όρος έκλεισε τις πύλες του για κάποιο χρονικό διάστημα για τους προσκυνητές, φαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή ή δεν τηρούνταν ευλαβικά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οκτώ επιβεβαιώμενα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, η οποία τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. Ενας μοναχός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο ήπια. Για τον 85χρονο μοναχό που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ