Ξεσηκωμός των εργαζομένων στο «Παπανικολάου» για τις δεκάδες -κατ’ εξαίρεση- επερχόμενες απολύσεις

Must Read

Ξεσηκωμός των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπανικολάου», με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου που έγραφε «Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία απολύονται».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Ελένη Σιώτου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων: «Λήγει η σύμβαση κάποιων ανθρώπων επικουρικών, που είναι ήδη δύο χρόνια στο νοσοκομείο και απολύονται κατ’ εξαίρεση. Κάποιες συμβάσεις των επικουρικών έληγαν τώρα, τον Οκτώβριο, βγήκε μια υπουργική απόφαση και αναφέρει ότι παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς και από τις υπόλοιπες ειδικότητες “να απολυθούν τώρα”, ενώ οι ανάγκες στο νοσοκομείο είναι απίστευτες. Την ίδια στιγμή απολύονται 10 άτομα και ακολουθούν πολλοί περισσότεροι, πάνω από 100 άτομα τον Δεκέμβριο. Τώρα απολύονται διοικητικοί και τεχνικοί, ενώ μέχρι τέλος της χρονιάς θα απολυθούν γιατροί, νοσηλευτές και παρασκευαστές, αλλά και από όλες τις ειδικότητες που δουλεύουν σε ένα νοσοκομείο».

Οχτώ εφημερίες το μήνα

Παράλληλα, υπάλληλος του νοσοκομείου που εργάζεται στα επείγοντα αναφέρει ότι υπάρχει τρομερό πρόβλημα: «Κάνουμε οχτώ εφημερίες το μήνα. Αυτό που θέλουμε είναι να παραμείνουμε στις θέσεις μας, και για να βοηθήσουμε το νοσοκομείο, αλλά και φυσικά την υγεία».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μεταφοράς τους, μέσα σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ καταγγέλλουν ότι «το εργαστήριο ανάλυσης των τεστ για Covid-19 συστεγάζεται με άλλα εργαστήρια κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Θα καλέσουμε την υγειονομική υπηρεσία για αυτοψία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This