Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Ξεσηκωμός των εργαζομένων στο «Παπανικολάου» για τις δεκάδες -κατ’ εξαίρεση- επερχόμενες απολύσεις

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ξεσηκωμός των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπανικολάου», με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου που έγραφε «Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία απολύονται».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Ελένη Σιώτου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων: «Λήγει η σύμβαση κάποιων ανθρώπων επικουρικών, που είναι ήδη δύο χρόνια στο νοσοκομείο και απολύονται κατ’ εξαίρεση. Κάποιες συμβάσεις των επικουρικών έληγαν τώρα, τον Οκτώβριο, βγήκε μια υπουργική απόφαση και αναφέρει ότι παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους για τους νοσηλευτές και τους γιατρούς και από τις υπόλοιπες ειδικότητες “να απολυθούν τώρα”, ενώ οι ανάγκες στο νοσοκομείο είναι απίστευτες. Την ίδια στιγμή απολύονται 10 άτομα και ακολουθούν πολλοί περισσότεροι, πάνω από 100 άτομα τον Δεκέμβριο. Τώρα απολύονται διοικητικοί και τεχνικοί, ενώ μέχρι τέλος της χρονιάς θα απολυθούν γιατροί, νοσηλευτές και παρασκευαστές, αλλά και από όλες τις ειδικότητες που δουλεύουν σε ένα νοσοκομείο».

Οχτώ εφημερίες το μήνα

Παράλληλα, υπάλληλος του νοσοκομείου που εργάζεται στα επείγοντα αναφέρει ότι υπάρχει τρομερό πρόβλημα: «Κάνουμε οχτώ εφημερίες το μήνα. Αυτό που θέλουμε είναι να παραμείνουμε στις θέσεις μας, και για να βοηθήσουμε το νοσοκομείο, αλλά και φυσικά την υγεία».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μεταφοράς τους, μέσα σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ καταγγέλλουν ότι «το εργαστήριο ανάλυσης των τεστ για Covid-19 συστεγάζεται με άλλα εργαστήρια κάτω από ακατάλληλες συνθήκες. Θα καλέσουμε την υγειονομική υπηρεσία για αυτοψία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ