Τρίτη 22/6/2021

Κρατούσε αιχμάλωτα εκατοντάδες άγρια πουλιά στο σπίτι του!

Εμπόριο άγριων πουλιών έκανε ένας παράνομος πουλοπιάστης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν εκατοντάδες πτηνά αλλά και σύνεργα για την παράνομη δράση του.

Σε μεγάλη επιχείρηση χτες, το Δασαρχείο Χαλκίδας και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ΄Κυν. Ομοσπονδίας, κατέσχεσαν παρουσία εισαγγελέως, 250 άγρια πουλιά από εικοσιένα είδη, 3 ηχομιμητικές συσκευές, 400 ξόβεργες, 20 μέτρα δίχτυα και 88 κλουβιά.

Όλα αυτά σε ένα σπίτι υπότροπου λαθρέμπορου άγριας ζωής, ο οποίος είχε συλληφθεί πάλι με εκατοντάδες πουλιά το 2014 και συνέχισε το έργο του ανενόχλητος. Γιατί ανενόχλητος; επειδή αυτές οι παραβάσεις θεωρούνται από τον νόμο πταίσματα και δεν προχωρούν οι υποθέσεις στα δικαστήρια. Και επίσης, αν και υπάρχει η δυνατότητα βάσει της ΚΥΑ του 2012 να βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα από τις αρμόδιες αρχές, ούτε αυτό γίνεται τελικά.

Ανάμεσα στα πουλιά που κατασχέθηκαν, ένας γλάρος(!), δύο κουρούνες, τρεις γερακίνες νεαρές κι ένα ενήλικο βραχοκιρκίνεζο με σημάδια μακροχρόνιας αιχμαλωσίας. Τα τελευταία έφτασαν χτες βράδυ στην ΑΝΙΜΑ, όλα τα υπόλοιπα απελευθερώθηκαν. Σύμφωνα με τους θηροφύλακες, υπήρχαν και πολλά νεκρά πουλάκια στα άθλια κλουβιά που ήταν αδύνατον πλέον να αναγνωριστούν, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ