Τετάρτη 23/6/2021

Πώς έγινε η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα – 45 τα κρούσματα έως τώρα (video)

Ο κορωνοϊός «τρύπωσε» σε ακόμα ένα γηροκομείο απειλώντας να ξεκληρίσει τους ηλικιωμένους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου!

Η ανησυχία των ειδικών είναι στραμμένη στους ασθενείς του γηροκομείο στον στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί ο ασθενής 0 που διέσπειρε τον ιό.

Οι ηλικιωμένοι από το κέντρο φιλοξενίας «Αττική» που εντοπίστηκαν θετικοί, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς όπως το Αττικόν, ο Ευαγγελισμός και το Σισμανόγλειο, ενώ όπως αναφέρουν ειδικοί, υπάρχουν φόβοι ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 45 που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Ελεγχος σε εργαζόμενους και υγειονομικά πρωτόκολλα

Οι υγειονομικές Αρχές ελέγχουν τους εργαζόμενους και αν είχαν γυρίσει πρόσφατα από διακοπές, όπως επίσης και το κατά πόσο τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την λειτουργία του γηροκομείου.

Καταγγελίες για την τροφοδοσία

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής που μένουν κοντά στο γηροκομείο που βρίσκεται στη Μιχαήλ Βόδα καταγγέλουν ότι έχουν δει αλλοδαπούς να μεταφέρουν προϊόντα τροφοδοσίας στο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων, ενώ αμφιβάλλουν για το κατά πόσο έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο σημείο έσπευσε από το απόγευμα της Τετάρτης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σοβαρή την κατάσταση:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι…».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ