Σάββατο 15/5/2021

Σάλος με τις αποκαλύψεις για το γηροκομείο: Η ιχνηλάτηση έγινε έξι ημέρες μετά τα πρώτα θετικά κρούσματα! (video)

Με τα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα να έχουν φτάσει τα 41, μέχρι στιγμής, και την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να έχει διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, ζητούνται επειγόντως απαντήσεις για το «πώς» και το «γιατί» της όλης υπόθεσης.   

Κάποιες από αυτές καλείται να δώσει ο Κωνσταντίνος Κάκος, γιος του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο οποίος μίλησε την εκπομπή «Live News» του MEGA και το Νίκο Ευαγγελάτο. «Την περασμένη Δευτέρα (21/09) καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί», δήλωσε ο κ. Κάκος, προξενώντας την εύλογη απορία του δημοσιογράφου περί του για ποιο λόγο η ιχνηλάτηση των επαφών έγινε έξι ημέρες μετά (την Κυριακή 27/09) και όχι άμεσα.

Ο κ. Κάκος απάντησε πως: «Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά, όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τον στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε».

«Δεν γνώριζα τίποτα»

Όσον αφορά στον νοσηλευτή που είχε συμπτώματα κορωνοϊού και συνέχισε να εργάζεται, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ο κ. Κάκος υποστήριξε πως «ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο».

Αναφερόμενος στην καταγγελία στο «Live News» κόρης ηλικιωμένης που διαμένει στη μονάδα, ότι έλαβε το Σάββατο χαρτί από το γηροκομείο που ανέφερε ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού, ο κ. Κάκος είπε: «Δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κορωνοϊό. Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κορωνοϊό, όταν στείλαμε το χαρτί. Ο κορωνοϊός -όπως είπε και ο πρωθυπουργός- είναι καθαρά θέμα ατομικής ευθύνης»!

  • Ακούστε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του γηροκομείου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ