Μήνυμα του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στους φοιτητές ενόψει της «διαφορετικής» ακαδημαϊκής χρονιάς

Must Read

Το δικό του μήνυμα ενόψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θέλησε να στείλει στους φοιτητές, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

Όπως επισήμανε, η νέα πραγματικότητα που έχει επιβάλει η πανδημία είναι σαφώς πρωτόγνωρη, ωστόσο τα προβλήματα και οι αδυναμίες που αναδείχθηκαν κατά το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της εκπαίδευσης εξ’αποστάσεως διορθώνονται καθημερινά, με σκοπό να διεξάγονται τα μαθήματα όσο το δυνατόν πιο ομαλά γίνεται.

«Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σχεδόν άδεια τα κτίρια, σιωπηλά τα αμφιθέατρα, τα χαμόγελα κρυμμένα πίσω απ’ τις μάσκες. Για όλους μας οι συνθήκες αυτές δεν είναι πλέον πρωτόγνωρες» αναφέρει στο μήνυμά του, ενώ τονίζει πως όλοι οι μαθητές και οι φοιτητές βιώσαν μία κοινωνική και φυσική απόσταση που τους απομάκρυνε από φίλους και δασκάλους και τους τοποθέτησε μπροστά σε μία οθόνη.

«Αναγκαστήκαμε όλοι να αναπροσαρμόσουμε μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, να ανακαλύψουμε νέες τεχνικές μετάδοσης και εμπέδωσης της γνώσης. Τα πήγαμε καλά χάρη στη μεγάλη προσπάθεια και σύμπνοια διδασκόντων και φοιτητών και τη βοήθεια όλου του προσωπικού να καλυφθούν οι υψηλές εκπαιδευτικές απαιτήσεις των σπουδών του μηχανικού με εκπαίδευση εξ αποστάσεως, έχοντας επίγνωση της υπεροχής της διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Η εμπειρία του προηγούμενου εξαμήνου στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ανέδειξε αδυναμίες και προβλήματα που προσπαθούμε καθημερινά να διορθώνουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο χρειαστεί. Όσο οι συνθήκες της πανδημίας που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη το επιβάλλουν» τόνισε ο Πρύτανης.

Όπως είπε, οι συνθήκες αυτές απέχουν αισθητά από τη φοιτητική ζωή που είχαν συνηθίσει οι φοιτητές μέχρι πέρσι τον Μάρτη, ή αυτήν που ονειρεύτηκαν όταν κοπιάζαν προετοιμαζόμενοι για το Πολυτεχνείο στα σχολικά χρόνια. «Γιατί οι σπουδές δεν είναι μία σειριακή ακολουθία παραδόσεων, εργαστηρίων, εξετάσεων που παράγει πτυχιούχους. Είναι και η παρέα, η αλληλεπίδραση με συμφοιτητές και δασκάλους, είναι μία πολυδιάστατη διαδικασία που δημιουργεί κριτικά σκεπτόμενους, κοινωνικά ευαίσθητους επιστήμονες και υπεύθυνους πολίτες» επεσήμανε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι βασική επιδίωξη του ΕΜΠ είναι η εκπαίδευση να γίνει σε μια κατά το δυνατόν “ζωντανή” Πολυτεχνειούπολη, αλλά πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της υγείας των μελών της κοινότητάς του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This